Η νεολαία χάνεται και εξευτελίζεται στην Ελλάδα του μνημονίου

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013 - 21:30

Η νεολαία χάνεται και εξευτελίζεται στην Ελλάδα του μνημονίου

Ο Guardian  καταπιάνεται σε δημοσίευμά του με τη μάστιγα της ανεργίας στις τάξεις των νέων της Ευρώπης, φιλοξενώντας συνεντεύξεις νέων παιδιών που έχουν βγει από πανεπιστήμια και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Όπως η νεαρή Α.Π. και ο Β.Σ. Η Αργυρώ είναι από τη Θεσσαλονίκη και στέκεται δίπλα σε άλλες όμοιες περιπτώσεις νέων άνεργων Ευρωπαίων, μαζί με τον Βασίλη.

«Όλη σου τη ζωή ακούς να σου λένε πως το μέλλον σου ανήκει, πως είναι λαμπρό και σε περιμένει, πως έχεις πτυχίο, πως θα βρεις μία καλή δουλειά και θα έχεις μία τέλεια ζωή. Και μετά ανακαλύπτεις πως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια», αναφέρει στην εφημερίδα η Αργυρώ, η οποία αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης πριν πέντε χρόνια με ένα μεταπτυχιακό τίτλο στη μοριακή βιολογία. Πέρα από μερικά «ιδιαίτερα», κάποιες επί πληρωμή αναθέσεις συγγραφής εργασιών και μία σύντομη άσκηση σε ιατρικό εργαστήριο, η Αργυρώ δεν έχει εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο 27χρονος Βασίλης έχει μάστερ στις πολιτικές επιστήμες και τα βράδια παίζει μπουζούκι σε εστιατόρια, καθώς είναι άνεργος από το 2010. Ζει στο σπίτι του παππού του, έχει κόψει το σινεμά, τη βόλτα για ποτό και για διακοπές... ούτε λόγος! Την ίδια άποψη καταθέτουν και άλλοι νεαροί Ευρωπαίοι. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια νέοι κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι, με τα νούμερα να μεγαλώνουν κάθε μήνα.

Η φοροεισπρακτική πολιτική του μνημονίου έχει εξαθλιώσει τον Έλληνα πολίτη και συνεχώς ανεβάζει τον πήχη της ανεργίας. Οι νέοι Έλληνες μένουν άνεργοι και πολλοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, ενώ ήδη εδώ δουλεύουν παράνομα στη χώρα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για καταπολέμηση της ανεργίας είναι η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή και απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.