Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών απαντά στα “Παραπολιτικά” για τον συναγωνιστή Θωμά Χαΐδη που διώκεται ταυτόχρονα από αλβανούς και εγχώριους ανθέλληνες

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014 - 17:21

Αφού ούτε οι "παντογνώστες" και "λειτουργοί της τέταρτης εξουσίας" δημοσιογράφοι της Ελλάδας δεν γνωρίζουν τίποτα για Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, τότε σίγουρα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ενημέρωση των Ελλήνων είναι σε επικίνδυνα χέρια. Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Παραπολιτικά" στο πρωτοσέλιδο της το Σάββατο 5 Απριλίου "ενημέρωνε" το κοινό της ότι στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη συμμετέχει και ένας... Αλβανός.

Ο λόγος γίνεται για τον Θωμά Χαϊδη με καταγωγή από το Λούκοβο των Αγίων Σαράντα, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα". Ο Θωμάς μάλιστα και ο πατέρας του Ρομπέρτος, επειδή είχαν παραστεί τον περασμένο Αύγουστο στο μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα ως εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, όταν επιχείρησαν στις 15 Αυγούστου να περάσουν και πάλι στην αλβανική επικράτεια από τον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου, συνελήφθησαν από την αλβανική αστυνομία και οδηγήθηκαν στους Άγιους Σαράντα όπου ανακρίθηκαν για πολλές ώρες για να αφεθούν ελεύθεροι την επόμενη μέρα. Η κατηγορία ήταν η ανακίνηση εθνοτικού μίσους κατά της Αλβανίας.

Τους ανθρώπους αυτούς λοιπόν, που το αλβανικό κράτος του καταδίωξε ως Έλληνες εθνικιστές, έρχεται αυτή η άσχετη και επικίνδυνη δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη να χαρακτηρίσει ως Αλβανούς.

Ως επιχείρημα της για όσα ισχυρίζεται σχετικά με την καταγωγή του Θωμά Χαίδη είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του Ρομπέρτο δεν έχει ελληνική ταυτότητα αλλά αλβανική. Αγνοεί η "παντογνώστρια" Βούλγαρη ότι ο Θωμάς γεννήθηκε από Ελλαδίτισσα μητέρα και ελληνική ταυτότητα έχει. Αλλά πέρα απ' όλα αυτά, για την συγκεκριμένη δημοσιογράφο προφανώς το πλήθος των αλλογενών αλλοδαπών που έχουν πάρει ελληνική ταυτότητα χωρίς να το δικαιούνται είναι Έλληνες αλλά οι Βορειοηπειρώτες που δεν έχουν πάρει ακόμα είναι ξένοι...

Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο ως σχόλιο για τις ηλιθιότητες που γράφει η κονδυλοφόρος με το ελληνικότατο επίθετο. Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η βορειοηπειρωτική κοινότητα, είτε σε επίπεδο φορέων είτε ως μεμονωμένοι πολίτες, πρέπει να βάζει στο στόχαστρο και να καταγγέλλει τους δημοσιο-κάφρους που με άρθρα τους ή ρεπορτάζ τους προσβάλλουν την ελληνική καταγωγή και ιστορία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.  

Παραθέτουμε για του λόγου το αληθές το επίμαχο άρθρο της εφημερίδας "Παραπολιτικά".

Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει το παραμύθι των αστοιχείωτων και επιτήδειων δημοσιογράφων οι οποίοι στο βωμό της δημοσιότητας και της ψηφοθηρίας παίζουν με τις λέξεις προσβάλλοντας μια ιστορική ελληνική περιοχή, την μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο.

Αφορμή για την συγκεκριμένη μας αντίδραση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (05/04/2014) στο οποίο, για προφανείς λόγους πολιτικούς και ψηφοθηρικούς, αποκάλεσαν έναν νεαρό βορειοηπειρώτη αλβανό. Ο λόγος για τον Θωμά Χαϊδη, τον νεαρό φοιτητή, με καταγωγή του πατέρα του απ το Λούκοβο της Χιμάρας και της μητέρας του απ το Αγρίνιο. Εξαιτίας της υποψηφιότητάς τους ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας, με τον συνδυασμό Ελληνική Αυγή, κάποιοι θέλοντας να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια δεν δίστασαν να τον παρουσιάσουν ως αλβανό.

Είναι η δεύτερη φορά που επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό καθώς προ μηνών η ίδια φυλλάδα είχε αποκαλέσει την βορειοηπειρώτισσα ηθοποιό Βασιλική Αγγέλη αλβανίδα. Κατόπιν αντιδράσεως των βορειοηπειρωτών έσπευσαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Φαίνεται όμως πως δεν λένε να καταλάβουν εκεί στα «Παραπολιτικά».

Ξεκαθαρίζουμε πως το βορειοηπειρωτικό είναι ένα εθνικό ζήτημα που χρήζει προσοχής και οι βορειοηπειρώτες δεν μπορούν να γίνονται θύματα προπαγάνδας του κάθε αστοιχείωτου δημοσιογράφου.

Καλούμε την κ. Ανθή Βούλγαρη, που υπογράφει το δημοσίευμα, να ανακαλέσει άμεσα αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών