Η “Μύρτις” και η συνέχεια των Ελλήνων

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 - 07:28

Η “Μύρτις” και η συνέχεια των Ελλήνων

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί

Οι εθνομηδενιστές είτε μαρξιστικής, είτε νεοφιλελεύθερης κοπής επιμένουν ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων! Δεν πτοούνται με τίποτε παρ’ όλες τις αποδείξεις, τις οποίες τα τελευταία χρόνια απλόχερα δίνει η γενετική επιστήμη. 

Στην φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα κορίτσι, με κόκκινα μαλλιά, είναι η Μύρτις της Αθήνας του Περικλή. Η μορφή της έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την ανάπλαση που επέτυχε ο καθηγητής κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης χάρη στην άριστα διατηρημένη κάτω γνάθο και οδοντοστοιχία. Η Μύρτις, θύμα του λοιμού της Αθήνας (430-426 π.Χ.), έγινε σύμβολο της κλασικής εποχής αλλά και της σύγχρονης επιστημονικής εξέλιξης. Η μορφή της έγινε τώρα και γραμματόσημο και κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ σε αναμνηστικό φεγιέ αξίας 1,50 ευρώ με σχεδιασμό της Ανθούλας Λύγκα.

Φυσιογνωμίες ωσάν αυτή της αρχαίας Αθηναίας, την οποίαν ανέπλασε ο Έλληνας καθηγητής, μπορείτε να δείτε πολλές στην σύγχρονη Ελλάδα. Είναι γνωστό άλλωστε το υπέροχο φωτογραφικό έργο της Nelly’s και της αντιπαραβολής φυσιογνωμιών Ελλήνων του μεσοπολέμου με μορφές αρχαίων αγαλμάτων. Όμως, αυτοί επιμένουν, δεν υπάρχει συνέχεια των Ελλήνων! Ένας από τους πλέον γνωστούς αρνητές της συνέχειας των Ελλήνων ο Φαλμεράυερ, στον οποίο απήντησε ο μεγάλος εθνικός μας ιστορικός ο Κωσταντίνος Παπαρηγόπουλος γράφοντας: 

«Ο θέλων να καταστρέψει την Ελληνική φυλή διά των Σλάβων έτι από την 7η μ.Χ. εκατονταετηρίδα, έπρεπε προ πάντων να ανατρέψει άρδην όλη την κατά τον μέσο αιώνα και τους νεότερους χρόνους ιστορία των χριστιανικών κατοίκων της Ανατολής· διότι, καθ’ όσον η ιστορία των κατοίκων αυτών ή τουλάχιστον της πλειονότητας τους, ήταν μέχρι τώρα γνωστή, τα πάντα καθ’ όλο εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν Ελληνικά· και η γλώσσα και η θρησκεία και η νομοθεσία και η φιλολογία και η εθνική ποίηση. Έπρεπε, λοιπόν, να αποδειχθεί ή ότι όλα αυτά τα συστατικά στοιχείων της εθνικότητάς τους δεν ήταν Ελληνικά, γεγονός αδύνατο, ή ότι οι αλλόφυλοι κατέλαβαν μεν τη χώρα, εξολόθρευσαν δε τους πρότερους κατοίκους και μετά εξελληνίσθηκαν από μόνοι τους, γεγονός μάλλον απίθανο.»

Η απάντηση αυτή του Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Ζαμπέλιο και τον Νικόλαο Πολίτη απέδειξαν την συνέχεια των Ελλήνων, έχει χαρακτήρα και φυλετικό. Αυτό το τονίζουμε γιατί υπάρχουν και κάποιοι δήθεν “πατριώτες”, που μας λένε ότι οι Έλληνες είναι μία κοινότητα γλώσσας και τίποτε άλλο.