Η «Μαύρη Παρασκευή» της Ελληνικής Νεολαίας: Ουρές χιλιομέτρων από τα ξημερώματα στα πολυκαταστήματα για ένα Playstation - ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 - 12:36

Η «Μαύρη Παρασκευή» της Ελληνικής Νεολαίας: Ουρές χιλιομέτρων από τα ξημερώματα στα πολυκαταστήματα για ένα Playstation - ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ και δέος προκαλούν οι εικόνες που προβάλλονται από το πρωί σχετικά με την «Μαύρη Παρασκευή», που καθ’ ομολογία τους φέρανε πρώτα τα κομμούνια στην Ελλάδα.

Όπως, λοιπόν, βλέπουμε στις διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι ουρές στα πολυκαταστήματα έχουν αρχίσει και σχηματίζονται ήδη από τις… 4:30 το πρωί, ενώ όταν πλέον έφεξε ήδη η κατάσταση ήταν ασφυκτική.

Το χειρότερο της όλης υποθέσεως είναι ότι οι ουρές δεν σχηματίζονται από συνταξιούχους, όπως γίνεται συνήθως την ημέρα πληρωμής των συντάξεων, αλλά από την μαθητιώσα νεολαία, η οποία κάνει κοπάνα από το σχολείο για να προλάβει τις… προσφορές.

Φυσικά, δεν μιλάμε για τίποτα προσφορές, όπως στο Αμέρικα, αφού τα κομμούνια έχουν «καβούρια στις τσέπες», αλλά για μία πεντακάθαρη κοροϊδία, αλλά αυτό είναι έλασσον ζήτημα.

Το πραγματικά μείζον είναι η κατάντια στην οποία έχει έλθει η Ελληνική Κοινωνία και η προβολή αυτής της κατάντιας για… εμπέδωση. Την ώρα που οι Έλληνες αυτοκτονούν και άλλοι μεταναστεύουν λόγω κρίσεως, η νεολαία μας στοιβάζεται στις ουρές (τα αγγλιστί queues που μπέρδεψε τις προάλλες ο Τσίπρας) για να προσκυνήσει τον καταναλωτισμό, με τις εικόνες και τα βίντεο να λειτουργούν ως αποδεικτικά στοιχεία για την παρακμή.

Πολλοί σήμερα θα πανηγυρίσουν για τον τζίρο των καταστημάτων και θα μιλήσουν για μία ημέρα επιχειρηματικότητας, όμως – αλήθεια – ανταλλάσσεται η αξιοπρέπεια με τον «τζίρο»; Ανταλλάσσονται οι πανηγυρισμοί του καθεστώτος ότι υπέταξε την Ελληνική Νεολαία με λίγα γρόσια;

Κώστας Αλεξανδράκης