Η Κουτζαμάνη επιβεβαίωσε την ομολογία Μπαλτάκου για ελεγχόμενους δικαστικούς

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014 - 14:25

Η Κουτζαμάνη επιβεβαίωσε την ομολογία Μπαλτάκου για ελεγχόμενους δικαστικούς

Στην φωτογραφία η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Αθανασίου και ο Μπαλτάκος (Γενική συνέλευση Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος - 01.12.2013). Πίσω από την Κουτζαμάνη και τον Αθανασίου κάθεται ο Γ.Γ. του Προ-Πο, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος.

Την διαπλοκή και την σύνδεση μεταξύ των Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου και επιόρκων δικαστικών επιβεβαίωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία προέβη χθες σε μια άνευ προηγουμένου προληπτική λογοκρισία τύπου Ερντογάν.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία σύμφωνα με την ομολογία Μπαλτάκου ενεργεί ως φερέφωνο της κλίκας Σαμαρά διέταξε χθες τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών, μέσω της κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει την σκευωρία.

Η κίνησή της αυτή, κατόπιν εντολής Δένδια, φανερώνει τον πανικό της εγκληματικής συμμορίας Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου για να μην έρθουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που θα αποδεικνύουν εκ νέου το στήσιμο της σκευωρίας κατά της Χρυσής Αυγής.

Η μεροληψία της Ευτέρπης Κουτζαμάνη που δεν λειτουργεί ως ανεξάρτητη δικαστικός, αλλά ως ενεργούμενο της χούντας Σαμαρά, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τόσο καιρό τώρα δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία όταν σύσσωμος ο ηλεκτρονικός Τύπος και οι φυλλάδες των νταβατζήδων δημοσιοποιούν παράνομα χωρίς κανένα ενδοιασμό όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία αποτελούν και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων.

Παρά τις αλλεπάλληλες μηνύσεις σε δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο των κατηγορουμένων, που δεν αποτελούν καν στοιχεία της ποινικής δικογραφίας, διαρρέονται αμείωτα σε όλα τα μέσα.

Η κα. Κουτζαμάνη παραβαίνει το καθήκον της και δεν προστατεύει την προσωπική ζωή των κατηγορουμένων σύμφωνα με: το άρθρο 2 του Ν. 2472/1997 που αναφέρει: «Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως: “Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα”, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων.

Επίσης, στο άρθρο 22 παρ. 4,6 και 9 του ίδιου ως άνω Νόμου αναφέρεται: «4. Όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων, ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις.

Παράλληλα, έχει καταστρατηγηθεί εντελώς το απόρρητο της ποινικής διαδικασίας, καθώς η δικογραφία δημοσιεύεται πρώτα στον Τύπο και μετά έρχεται εις γνώση των κατηγορουμένων.

Παραβιάζεται το άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με το οποίο η ανάκριση γίνεται πάντοτε  εγγράφως και χωρίς δημοσιότητα, διενεργείται με την παρουσία δικαστικού γραμματέα ή δεύτερου ανακριτικού υπαλλήλου ή, αν δεν υπάρχουν αυτοί, με παρουσία δύο μαρτύρων που έχουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 150. Αν δεν είναι δυνατό να βρεθούν τέτοιοι  μάρτυρες,  όποιος διενεργεί την ανάκριση είναι υποχρεωμένος να την ολοκληρώσει και μόνος του. Για κάθε ανακριτική πράξη συντάσσεται έκθεση σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 252 περί παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου: Ο υπάλληλος που εκτός από τις περιπτώσεις των άρθρων 248, 249, 250 και 251, παραβαίνοντας τα καθήκοντα του, γνωστοποιεί σε άλλον: α) πράγμα, το οποίο γνωρίζει μόνο λόγω της υπηρεσίας του ή β) έγγραφο που είναι εμπιστευμένο ή προσιτό λόγω της υπηρεσίας του, αν τέλεσε κάποια από τις πράξεις αυτές με σκοπό να ωφεληθεί ο ίδιος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο, τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Είναι πασιφανές πως εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα η κλίκα Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου μαζί με κάποιους επίορκους δικαστικούς έχει καταλύσει την Δημοκρατία και το Πολίτευμα και είναι ανάγκη η υπόθεση της μεγαλύτερης πολιτικής και δικαστικής σκευωρίας στα μεταπολιτευτικά χρονικά να διαλευκανθεί άμεσα και να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.