Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 01:38

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Γιατί κανείς (πλην του ελληνικού λαού) δεν θέλει τη Χρυσή Αυγή;
 
Όταν πέρυσι η Χρυσή Αυγή έκανε για πρώτη φορά την παρουσία της αισθητή στην κοινοβουλευτική πολιτική σκηνή, πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για εφήμερη έκφραση της πολιτικής αγανάκτησης ή για ψήφο διαμαρτυρίας ή για ό,τιδήποτε άλλο μπορούσε να κρύψει την αρχή της ήττας των κατεστημένων πολιτικών κομμάτων και του συστήματος που τα συντηρεί ως σήμερα. Παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις με όλα τα μέσα, τις δημοσκοπικές αλχημείες και τις διάφορες προβοκάτσιες, η Χρυσή Αυγή κατάφερε να διατηρήσει το εκλογικό της ποσοστό στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου. Αυτό τρόμαξε περισσότερο το καθεστώς με αποτέλεσμα, παρά την εδραίωση των εθνικιστών στο κοινοβούλιο, να εντείνει τις προσπάθειές του για να δυσφημίσει και να απαξιώσει το εν λόγω εθνικιστικό κίνημα αλλά και κάθε ιδέα που έχει μικρή ή μεγάλη αναφορά στην ιδεολογία του έθνους. Το οξύμωρο είναι πως, ενώ πολεμάται σφόδρα ο ελληνικός εθνικισμός από το ελληνικό (;) κατεστημένο της χώρας, όλες οι εθνικιστικές τάσεις, ενέργειες και απειλές των γειτόνων, είτε αγνοούνται, είτε γίνονται πηγή πολιτικού φόβου, είτε γίνονται απλά δεκτές στο πνεύμα μιας υποχωρητικής πολιτικής. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους μπαίνει η Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο της καθεστηκυίας τάξης;
 
α. Η Χρυσή Αυγή είναι κίνημα λαϊκής βάσης. Η πλειοψηφία των μελών και υποστηρικτών του προέρχονται από μη προνομιούχους ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν κάποιον να υπερασπίζεται πραγματικά πλέον τα συμφέροντά τους. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως και τα αριστερά κινήματα αποτελούνται από λαϊκούς ανθρώπους. Ουδεμία αντίρρηση περί τούτου, πέραν του ότι τα αριστερά κινήματα ελέγχονται ή είναι τα ίδια δημιούργημα του κυρίαρχου συστήματος. Με το να ῞δημιουργείς῞ το αντίπαλό σου δέος, περιχαρακώνεις τις αντιδράσεις των ανθρώπων και τους ελέγχεις ως μαριονέτες. Η Χρυσή Αυγή δεν φτιάχτηκε για να ελεχθούν οι αντιδράσεις των αγανακτισμένων και μη προνομιούχων αλλά για να σπάσει το απόστημα που τους απομυζά και μάλιστα για συμφέροντα ξένα.

 
β. Η Χρυσή Αυγή τόλμησε και ξεστόμισε μια λέξη που όλα τα κόμματα την είχαν ξεχάσει: ῞Έθνος῞. Δεν εννοείται εδώ το έθνος με την έννοια που του δίνει η ξεπεσμένη νατοϊκή αριστερά του τόπου μας, δηλαδή απλά ως πληθυσμού, στερημένου από οποιουσδήποτε συνεκτικούς δεσμούς. Γίνεται λόγος για την ιδεολογική πλευρά του έθνους, ως σημείο αναφοράς μιας ταυτότητας, ενός συνόλου πολιτιστικών στοιχείων ενότητος μιας πληθυσμιακής ομάδος. Ο πληθυσμός με αυτόν τον τρὀπο διαθέτει ένα συλλογικό ασυνείδητο, το οποίο γίνεται γενεσιουργός αιτία διατήρησης και επέκτασης του καθώς και παράγοντας περαιτέρω ανάπτυξης της πολιτιστικής εθνικής πρότασης. Σαφώς υπάρχει μια σχεδόν μεταφυσική υφή του έθνους, που στη νεώτερη ελληνική ιστορία συνέλαβε πρώτος ο Περικλής Γιαννόπουλος.
 
γ. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέσεις με επιχειρηματίες. Με τη λέξη ῞σχέσεις῞ δε νοούνται σχέσεις αλληλοβοήθειας ή πολιτικής προτίμησης αλλά στεγνής εξάρτησης. Κανείς μεγαλοεργολάβος δεν είχε σχέση με τον εθνικισμό ή έστω με μια προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας. Αντιθέτως, το να βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό θεωρούνταν κάτι δεδομένο. Αφού λοιπόν οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν ῞παίζουν῞ τη Χρυσή Αυγή, μοιραία την πολεμούν με κάθε μέσο που διαθέτουν και κυρίως με αυτό της προπαγάνδας. Τα μεγάλα πολιτικά τζάκια την εχθρεύονται απλά διότι ποτέ δεν είδαν παραπέρα από τη δική του καλοπέραση και διαιώνιση της παρουσίας τους στο ῞μοίρασμα῞ της πίτας, είτε οικονομικής, είτε πολιτικής. Θα λέγαμε πως ποτέ δεν είχαν ιδεολογία. Παρέμειναν απλοί διαχειριστές καταστάσεων, άνευ οράματος, άνευ πολιτικού στόχου.
 
δ. Η Χρυσή Αυγή ανεβάζει τα ποσοστά της ραγδαία. Ύστερα από τα πολιτικά αναχώματα (ΛΑΟΣ, ΑνεΕλ) που έφτιαξε το σύστημα για να ελέγξει όσους, επέλεγαν να κινηθούν μακριά από τα κατεστημένα κόμματα, προφανώς δεν υπάρχουν άμεσες ανάλογες λύσεις. Οπότε η προβοκάτσια παραμένει το μοναδικό όπλο με το οποίο προσπαθεί με τόσο κόπο το κατεστημένο να πλήξει τον εθνικισμό. Δεν είναι κάτι προσωπικό αυτό το μίσος. Δεν μισεί το κατεστημένο τον Μιχαλολιάκο ή τον Μπαρμπαρούση. Μισεί αυτή την ιδέα του έθνους, της πραγματικής εθνικής κυριαρχίας σε όλους τους τομείς, από τον έλεγχο του πληθυσμού μέχρι την παραγωγή τροφίμων και από τη στρατιωτική ισχύ έως τους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί να γίνει εύκολα δεκτό πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν από το λήθαργο δεκαετιών και επιζητούν πραγματικό έλεγχο στο σπίτι των πατέρων τους (τι άλλο σημαίνει η λέξη ῞πατρίδα῞;), το οποίο κάποια μέρα θα γίνει των παιδιών τους. Αυτή η αφύπνιση σημαίνει εναντίωση στα συμφέροντα της τοπικής αντεθνικής ελίτ και τίποτε λιγότερο.
 
Υπάρχει όμως και συνέχεια. Η Χρυσή Αυγή φέρνει ζαλάδα και στο εξωτερικό. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολήθηκαν εκπρόσωποι της εκεί ελίτ με την άνοδο του εθνικισμού και του φορέα του. Επεσήμαναν τους κλασικούς κινδύνους, εξέδωσαν τα ευχολόγιά τους και ύστερα μέτρησαν τα λεφτά τους. Σε αντίθεση με την ντόπια η διεθνής ελίτ δε φοβάται καθεαυτή την Χρυσή Αυγή αλλά το παράδειγμα που μπορεί να εμπνεύσει σε άλλους λαούς που στενάζουν κάτω από τη μπότα των τραπεζιτών και της ντόπιας διεφθαρμένης τοπικής εξουσίας.

Όσο περνάει ο καιρός, το σύστημα αρχίζει να τρέμει στα θεμέλιά του. Η προσπάθεια να χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή στο κοινοβουλευτικό της ξεκίνημα απέτυχε. Μηχανεύονται τώρα άλλους τρόπους, οι οποίοι συνήθως καταλήγουν στο αντιθετο του επιθυμητού αποτέλεσμα. Χρέος του κάθε Έλληνα εθνικιστή είναι η προάσπιση της πατρίδος και του λαού της. Όσο γενικό και αν ακούγεται αυτό, με λίγη προσπάθεια, μπορεί να γίνει ορατό στην καθημερινότητά μας και στις πολυποίκιλες εκφάνσεις της. Κάθε τι που ενισχύει την ενότητα του λαού μας, από την αγορά ενός ελληνικού προϊόντος μέχρι την εξάλειψη όλων των λέξεων ξενικής προέλευσης από το λεξιλόγιό μας είναι μια πράξη υπεράσπισης της ιδεολογίας μας.
 
Π. Ε. 

 

Στη βουλή η μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου

 

 

Αριστερή προπαγάνδα στα σχολεία!

Θέλω να αναφερθώ με πλήρη ανωνυμία σε ένα σημαντικότατο θέμα. Την αριστερή – «προοδευτική» προπαγάνδα των καθηγητών στα σχολεία της Ελλάδας. Στο λύκειο που αποφοίτησα (Ν. Ιωνία) όλοι, όλοι οι καθηγητές μας μάθαιναν πως οι ήρωες του ‘21 ήταν κατά πλειοψηφία...Αλβανοί! Πως οι Γυφτοσκοπιανοί έχουν δίκιο για το όνομα και πρέπει να σταματήσουμε τις εθνικιστικές εξωτερικές πολιτικές (!). Με ποια λογική; Ότι κατοικούν σε χώματα που κατοικούσαν οι Μακεδόνες! Με την ίδια λογική και οι Ιταλοί πρέπει να ονομάζονται Έλληνες (για να μην πω όλη η γη)! Πως δεν έχουν επεκτατικές βλέψεις και πως ουδέποτε ζήτησαν τη Μακεδονική ιστορία! Όποιος έφερνε αντίρρηση δε, γινόταν ο φασίστας της τάξης. Και είχαμε πολλούς "φασίστες". Μια ακόμα "κορυφαία" άποψη ήταν "γιατί βρε ηλίθιε φασίστα βάζεις Ελληνική σημαία στο σπίτι σου, ή στα κρατικά κτίρια" κτλ, "λες και δεν ξέρουμε που είμαστε"! Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να πω πως από αυτό το σχολείο το 70% περίπου έγιναν κόκκινοι και οι υπόλοιποι γίναμε εθνικιστές.
 
Ας σταματήσει η αριστερή τρομοκρατία και ας αφήσουμε τα παιδιά να διαμορφώσουν ΜΟΝΑ τους την ιδεολογία που θα ακολουθούν μια ζωή.

 
Α.
 

Έχουν χάσει... τα αυγά και τα πασχάλια στο υπουργείο Οικονομικών

 

ΜΠΡΑΒΟ, ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ(4) ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΩ ΒΟΛΤΑ; ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ. ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

ΤΑΣΟΣ
 

Δημοσκόπηση Pulse για το «Ποντίκι»: 3ο  κόμμα η Χρυσή Αυγή με 13%ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

•ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ
ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ  Ή ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΩ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΑ ΑΤΟΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΩΡΙΟ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ,

•ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΠ Ή ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,
•ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ,
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΙΣ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΚΩΣΤΑΣ Κ.