Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 - 00:28

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Πανηγυρίζουν ότι έχει μειωθεί η ανεργία, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και έρχονται τα στοιχεία του στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» να ξεσκεπάσουν τα ψέματα τους. Σχεδόν 425.000 εργαζόμενων αμείβεται κάτω από 600 ευρώ με καθεστώς ημιαπασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, ενώ όσοι εξ αυτών απασχολούνται με πλήρη απασχόληση ο μισθός τους δεν θα ξεπεράσει τα 600 ευρώ. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου ημιαπασχόληση και πλήρη απασχοληση, αφού οι περισσότεροι από τους ημιαπασχολούμενους δουλεύουν 8ώρα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και χωρίς να πληρώνονται τα ένσημά τους, ενώ οι "τυχεροί" της πλήρης απασχόλησης κλείνουν κυριολεκτικά 12ώρα στις επιχειρήσεις χωρίς να τους δίδεται το παραμικρό ευρώ παραπάνω για τις υπερωρίες. 

Κώστας Χ.

Πυξίδα Ιδεών: Ο εκφυλισμός της φιλελεύθερης σκέψης - Β’ Μέρος

Είμαι σίγουρος πως καρφάκι δεν θα του καιγόταν του πανοκαμμένου όταν για ακόμη μια φορά τουρκικά αεροσκάφη F16 παραβίασαν τον Εθνικό εναέριο μας χώρο. Πως να ενδιαφερθεί, την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται τις υπόλοιπες ημέρες, θα τον συγκινήσει ότι οι τούρκοι εκδηλώνουν την προκλητικότητά τους τα Χριστούγεννα; Είστε με τα καλά σας; Τα Χριστούγεννα που στο τραπέζι έχει 5 κιλά μελομακάρονα, γαλοπούλα γεμιστή και 8 κιλά κουραμπιέδες μαζί με τους προσκεκλημένους; Τι περιμένετε να κάνει ο Πάνος δηλαδή; Να αφήσει την μάσα και να υπερασπιστεί τα Εθνικά μας δίκαια; 

Μιχάλης Ν.

Οι κλόουν της μεταπολίτευσης και μια προειδοποίηση του Ν. Μιχαλολιάκου από το παρελθόν

Πάντως πως γίνεται, όλες αυτές οι αναρχικές συλλογικότητες και οι δήθεν επαναστάτες να τρομοκρατούν πέρα από πολίτες και την Εκκλησία, ενώ για τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάντιας αυτής της χώρας και της κοινωνίας δεν έχουν πετάξει ούτε μισή μολότοφ. Τώρα τα έβαλαν με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στην ανακοίνωση-ανάληψη ευθύνης αναφέρουν στο τέλος την άμεση απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας προκειμένου να διατεθεί στην κοινωνία. Εγώ λέω να γίνει άμεση απαλλοτρίωση όλης της πολιτικής περιουσίας, των μπαμπάδων τους δηλαδή, και να διατεθεί όλη η περιουσία τους στον Ελληνικό λαό, οι καταλήψεις τους να κλείσουν και να γίνουν χώροι όπου θα φιλοξενούνται άστεγοι Έλληνες και όλοι τους να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Πέτρος Φ.

H Σταχομαζώχτρα - Ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη