Συνεχίζεται η φοροληστρική πολιτική του «φιλολαϊκού» ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 - 10:50

Συνεχίζεται η φοροληστρική πολιτική του «φιλολαϊκού» ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική συμμορία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης αποδεικνύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι διαθέτει απίστευτη εφευρετικότητα ως προς την επινόηση φόρων και ειδικών τελών σε προϊόντα και υπηρεσίες που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ενώ έχουν αυξήσει όσους προϋπήρχαν. Με μια τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, μάθαμε για ακόμα ένα χαράτσι που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, βάζουν τέλος 2% σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, smartphones και tablets.

Την ίδια στιγμή, η αντεθνική και αντιλαϊκή αυτή κυβέρνηση επιμένει να προκαλεί την νοημοσύνη μας. Ο πάμπλουτος μαρξιστής Τσακαλώτος είπε ότι «υπερφορολογήθηκε ένα μέρος της κοινωνίας, αλλά η φορολογία δεν είναι συνολικά υψηλή». Ο υπουργός Οικονομικών, πέρα από το γεγονός ότι θα έπρεπε να ομολογήσει ότι η φορολογία έχει χτυπήσει «κόκκινο», ξέχασε να πει πως το μεγαλύτερο βάρος το πληρώνουν καθημερινά οι μη έχοντες με τους επαχθείς έμμεσους φόρους που έχουν επιβάλει.

Αύξησαν τον ΦΠΑ από 23% σε 24%, κατήργησαν τον μειωμένο ΦΠΑ για δεκάδες νησιά του Αιγαίου, έκαναν μετάταξη δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στο 24%, επέβαλαν φόρο 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και 5% σε σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ, φόρο στον καφέ, αύξησαν τον ΕΦΚ σε οινοπνευματώδη ποτά, μπίρες, καπνικά προϊόντα, βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, επέβαλαν ΕΦΚ στο κρασί και ειδικό τέλος διανυκτέρευσης σε όλα τα τουριστικά καταλύματα.

Παράλληλα, στην άμεση φορολογία αύξησαν το συντελεστή για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, μειώθηκε το αφορολόγητο και θα ξαναμειωθεί από το 2020 στα 5.860 ευρώ, αυξήθηκαν οι ανώτατοι συντελεστές από 42% σε 45%, αυξήθηκε η φορολόγηση ενοικίων, έφτασαν στο 100% την προκαταβολή φόρου για επαγγελματίες, ανέβασαν το φόρο επιχειρήσεων από 26% σε 29% και στα μερίσματα από 10% σε 15%, ενώ αύξησαν και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Μπορεί, βεβαίως, να «άλλαξαν τα φώτα» στην υπερφορολόγηση των πολιτών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μείωσαν τον φόρο σε συγκεκριμένες… «ευπαθείς» οικονομικά ομάδες, όπως στους… ιδιοκτήτες καζίνο και στα… ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Αυτό θα πει φιλολαϊκή πολιτική…

Με δεδομένη την (νοσηρή) φαντασία των συριζαίων και εν γνώσει ότι πριν από λίγο καιρό φορολόγησαν μέχρι και τις σακούλες στα σούπερ μάρκετ, ας μην φανεί καθόλου υπερβολικό να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα αυτό που επί δεκαετίες έλεγε, χάριν αστεϊσμού, ο Ελληνικός Λαός: «Αυτοί σε λίγο, έτσι όπως το πάνε, θα βάλουν φόρο και στον αέρα που αναπνέουμε»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ