Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Μνήμη του Ίωνα Δραγούμη - Φωτογραφίες, Βίντεο

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 - 23:18

Εκατοντάδες Συναγωνιστές με μια λιτή τελετή, όπως αρμόζει στον πνευματικό πατέρα του σύγχρονου Ελληνικού Εθνικισμού, τίμησαν την μνήμη του Ίωνος Δραγούμη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1920 από τις σφαίρες των δημοκρατικών του Βενιζέλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Συναγωνιστής Γρηγόρης Χιώτης, ο οποίος επισήμανε το διαχρονικό κάλεσμα του Ίωνος Δραγούμη για την σωτηρία της Μακεδονίας μας.

Στην συνέχεια καταχειροκροτούμενος ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Εθνομάρτυρα.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος στον χαιρετισμό του σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή ζήτησε να τιμηθεί η Μνήμη του Δραγούμη στην βουλή, αλλά οι μπολσεβικοί κυβερνώντες το αρνήθηκαν.

Στην συνέχεια εξήρε το ήθος και την προσφορά του Ίδα του Μακεδονικού Αγώνα, την Μακεδονία που πρόδωσαν οι σύγχρονοι εφιάλτες. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής κατέληξε: "Ο Ίωνας Δραγούμης δείχνει τον δρόμο, είναι ένας άνθρωπος δικός μας, είναι ο πατέρας των Ιδεών μας, πιστοί ακολουθοί του σήμερα 98 χρόνια μετά τον θάνατό του βροντοφωνάζουμε: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!"

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Συναγωνιστής Αλέξανδρος Γέροντας εξιστόρησε το έργο, τους Αγώνες και το χρονικό της δολοφονίας του οραματιστή και θερμού κήρυκα θερμού της Μεγάλης Ιδέας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.