Η Χρυσή Αυγή τίμησε στην Σπάρτη τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους τελευταίους υπερασπιστές της Πόλης - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 - 17:02

Την Κυριακή 28 Μαΐου η Τ.Ο. Σπάρτης διοργάνωσε την ετήσια πορεία-εκδήλωση Τιμής και Μνήμης Σπάρτη-Μυστράς αφιερωμένη στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους υπερασπιστές της Πόλης κατά την άλωση του 1453 από τις μογγολικές ορδές του Μωάμεθ.

Η σεμνή τελετή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού την τίμησαν πλήθος συναγωνιστών τόσο από την Λακωνία όσο και από αλλά μέρη της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής. Το κίνημα μας εκπροσώπησε ο ευρωβουλευτής μας στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος και το μέλος της κεντρικής επιτροπής Μιχάλης Γιαννόγκωνας. Το παρόν έδωσαν κλιμάκια συναγωνιστών από την τοπικές Μεγάρων, Δυτικής Αττικής, Καλαμάτας και Μάνης, όπως και φίλοι από Αρκαδία και Πειραιά.

Πριν την πορεία προς τον Μυστρά πραγματοποιήθηκε μεγάλη ενημερωτική δράση στην Πόλη της Σπάρτης όπου διανεμήθηκαν μεγάλες ποσότητες εφημερίδων μας και ενημερωτικών φυλλαδίων με την αποδοχή του κόσμου να είναι μια ακόμα φορά συγκλονιστική, όπως και στον ιστορικό Μυστρά λίγο αργότερα όπου και ήταν ο τελικός μας προορισμός και το κέντρο της εκδήλωσης μας.

Μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και μετά τους σύντομους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων. Ο συναγωνιστής Άγις Φωτόπουλος ανέγνωσε το ιστορικό της αποφράδας εκείνης μέρας και εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Γεώργιος Επιτήδειος όπου και τόνισε τα κοινά των δύο εποχών, τότε και σήμερα, και επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και σήμερα για μια νέα άλωση της Πατρίδας και του Έθνους μας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο εκ μέρους του Αρχηγού μας, Νικολάου Μιχαλολιάκου.

Τέλος, ο γραμματέας της τοπικής Σπάρτης Χρήστος Κατράκης κάλεσε άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλουν τον Ακάθιστο ύμνο όπως έκανε και τότε πριν από την μάχη ο αυτοκράτορας με τους λίγους και ψυχωμένους  υπερασπιστές της Πόλης μέσα στην Αγία Σοφία, τον Εθνικό μας ύμνο και τον ύμνο του κινήματος μας και αφού ευχαρίστησε άπαντες για την τιμητική τους παρουσία έκλεισε την εκδήλωση με την ευχή να ξανανταμώσουμε όλοι και ακόμα περισσότεροι του χρόνου... στην Πόλη!