Η Χρυσή Αυγή στην ετήσια συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 - 19:47

Χρήστος Παππάς: «Συστρατευτείτε στον Αγώνα για Πατρίδα και Ελευθερία»

Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Χρήστο Παππά και από τον Στρατηγό (ΠΒ) ε.α. – Ευρωβουλευτή κ. Γεώργιο Επιτήδειο παρευρέθη στην ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών και στην κοπή της βασιλόπιτας που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ε.Δ. την Κυριακή 4-3-2018. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών εκπροσωπεί 27 συνδέσμους και σωματεία αποστράτων Αξιωματικών και ιδρύθηκε το 2010.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας η πρόσκληση για την συμμετοχή στο πρώτο μέρος της συνέλευσης, δηλαδή στην παρουσίαση και στην κοπή της βασιλόπιτας, έγινε προς όλα τα κόμματα και μόνο η Χρυσή Αυγή ανταποκρίθηκε με εξαίρεση κυβερνητικό βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ο Συναγωνιστής Παππάς απηύθυνε ολιγόλεπτο χαιρετισμό ως ακολούθως: "Διάβασα χθες βράδυ, ένα κείμενο που υπάρχει στα ιστορικά αρχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης και αφορά τον ηρωικό καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη και τις επικές στιγμές θάρρους και μεγαλείου που αυτός δημιούργησε, διδάσκοντας μας όλους, κάτω από τον καυτό ήλιο της Λευκωσίας, το μοιραίο καλοκαίρι του 1974. Συγχρόνως σκεφτόμουν τι θα ήθελα ή και τι θα έπρεπε να σας πω σ’ αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό.

Το κείμενο με συνεπήρε όταν ο ήρωας μας αφού πολέμησε εντελώς μόνος μιαν ολόκληρη ημέρα, σταματώντας ένα τάγμα τούρκων εισβολέων ανακόπτοντας την τουρκική προέλαση και κατέστρεψε 6 εχθρικά άρματα μάχης: «ο εχθρός υποχώρησε, εφοδιάστηκε με σφαίρες, άλλαξε θέση και εγκαταστάθηκε σε κάποιο όρυγμα, μόλις σκοτείνιασε εντελώς. Προσπάθησε να χορτάσει την πείνα και την δίψα του σκεπτόμενος ότι αύριο είναι μεγάλη μέρα: 15 Αυγούστου. Στην Κρήτη την ιδιαίτερη πατρίδα του, γιορτάζουν την Μεγαλόχαρη, όπως σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, με γλέντια και χαρές. Αλλά τι πειράζει, αυτός το γλέντησε μια μέρα πριν, τιμώντας ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά την στολή του Έλληνα Στρατιώτη, του Έλληνα Καταδρομέα, όπως έκαναν μέχρι τώρα τόσοι άλλοι».

Να λοιπόν! Η ζωή δεν τελειώνει με την σύνταξη, το γλέντι συνεχίζεται όπως ο Μανώλης Μπικάκης. Αυτούς τους Έλληνες στρατιώτες, ΣΕΙΣ τους έχετε εκπαιδεύσει.

ΕΣΕΙΣ τους μάθατε να χειρίζονται τα όπλα.
ΕΣΕΙΣ τους μάθατε να τιμούν την στολή.
ΕΣΕΙΣ τους μάθατε να αγαπούν και να πεθαίνουν για το Εθνόσημο, την Τιμή των Όπλων και την Σημαία.
ΕΣΕΙΣ τους μάθατε να απαντούν στην ερώτηση: «Να φύγω;»
«ΟΧΙ πρέπει να μείνω στην θέση μου. Πρέπει να αναλάβω πρωτοβουλία».

Έτσι λοιπόν και σήμερα, τώρα που οι εχθροί της Ελλάδος είναι σε παροξυσμό. Που οι Σκοπιανοί ζητούν την Μακεδονία μας. Που οι Αλβανοί ορέγονται την Ήπειρο. Που οι τούρκοι θέλουν να βάλουν πόδι στην υπόλοιπη Κύπρο μας, το Αιγαίο, την Θράκη μας. Την ίδια ώρα που οι τοκογλύφοι ζητούν τον πλούτο, τον όποιο πλούτο, των πολιτών και τις δικές σας θυσίες και οικονομίες μιας ζωής.

Τώρα από το βήμα αυτό, απλός στρατιώτης κι εγώ όπως ήταν ο Μπικάκης, σας ζητώ αν κι απόστρατοι, να μην αφήσετε την θέση σας. Και τι σημαίνει «απόστρατος» ; Λάθος μεγάλο! Στρατιώτες παραμένετε! Είστε απλώς, εκτός καθημερινής υπηρεσίας.

Μαχητές της Ιδέας της Πατρίδος παραμένετε, Φρουροί των Ιδανικών της. Αέναοι φρουροί της Ελλάδος μας. Να μην αφήσετε την θέση σας λοιπόν. Τι κι αν δεν φοράτε στολή, τ κι αν μπήκαν κάποια χρόνια στην πλάτη σας. Το Εθνόσημο είναι χαραγμένο στην ψυχή σας και θα μείνει για πάντα. η ψυχή δεν γερνάει. Αυτή την ψυχή θέλουν να σας κλέψουν! Να μην υποχωρήσετε από τα ιδανικά σας και τον όρκο που κάποτε, ως νεαροί, δώσατε όλοι! Αναλάβετε πρωτοβουλία, πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες. Καθοδηγήστε τους αποσβολωμένους Έλληνες, τους χαμένους Έλληνες, από τον ορυμαγδό των πραγματικά πολεμικών ενεργειών του εχθρού.

Οδηγήστε με το παράδειγμα και την σταθερή προσήλωση στα πατριωτικά καθήκοντα και ιδανικά. Στην Πατρίδα, στην Θρησκεία, στην Οικογένεια. Μην σας πλανέψει και μην υποχωρήσετε μπροστά στα σχέδια οποιουδήποτε πολιτικάντη. Δεν το αξίζετε.

Όσοι ζωντανοί λοιπόν! Συστρατευθείτε στον Αγώνα για Πατρίδα και Ελευθερία. Ζήτω ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός! Ζήτω το Έθνος!"