Η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για τον βανδαλισμό του Σταυρού στην Λέσβο από “αγνώστους”

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 - 15:39

Η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για τον βανδαλισμό του Σταυρού στην Λέσβο από “αγνώστους”

Την ανεξέλεγκτη και θρασύτατη δράση των ΜΚΟ υπέρ των λαθρομεταναστών στην Χώρα μας έχει πολλάκις επισημάνει η Χρυσή Αυγή μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Β' Αθηνών, Γεώργιος Γερμενής στις 7 Σεπτεμβρίου είχε ενημερώσει για το απαράδεκτο αίτημα από την ΜΚΟ "Συνύπαρξη", η οποία ζήτησε από τον Δήμο Λέσβο και το Λιμεναρχείο να αποξηλωθεί το Ιερό σύμβολο του Σταυρού στη θέση Απελή Μυτιλήνης για να μην προσβάλλονται οι λαθρομετανάστες.

Η ερώτηση του Συναγωνιστή Γερμενή κατατέθηκε πριν ένα μήνα και δεν απαντήθηκε ποτέ!

Τα γεγονότα δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις προειδοποιήσεις της Χρυσής Αυγής, καθώς πρόσφατα ο συγκεκριμένος Σταυρός βανδαλίστηκε από "αγνώστους".

Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής επανήλθε σήμερα με νέα ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας την σύλληψη των δραστών και την άμεση αποκατάσταση του Σταυρού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Βάνδαλοι κατέστρεψαν το ιερό σύμβολο του Σταυρού που είχε τοποθετηθεί στη θέση Απελή Λέσβου»

Σε συνέχεια του  πρωτοφανούς  αιτήματος από την ΜΚΟ με την επωνυμία «Συνύπαρξη» που υπεβλήθη μέσω επιστολής στον Δήμαρχο Λέσβου και στο τοπικό Λιμεναρχείο για αποξήλωση του Σταυρού που είχε τοποθετηθεί στη θέση Απελή στη Λέσβο μόλις χθες διαπιστώθηκε ότι το ιερό σύμβολο της θρησκείας μας καταστράφηκε από άγνωστους βάνδαλους. Η Πολιτεία αν και είχε ενημερωθεί δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του χώρου με αποτέλεσμα οι βάνδαλοι να βρουν τον τρόπο και να προβούν στην απαράδεκτη ενέργεια κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Κ αλλά και του σεβασμού στα θρησκευτική ελευθερία που αποτελεί αναντιρρήτως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • Για ποιους λόγους δεν έδρασαν εγκαίρως οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς τη στιγμή που ήταν γνωστές οι εγκληματικές προθέσεις ορισμένων επιτήδειων και είχαν εκφραστεί μετά από την απαράδεκτη επιστολή της ΜΚΟ υπό την επωνυμία «Συνύπαρξη»;
  • Έχουν αρχίσει οι προανακριτικές διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των βανδάλων;
  • Θα γίνουν οι ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς και την εκ νέου ανάρτηση του Σταυρού στη θέση Απελή Λέσβου;

Αθήνα, 09/10/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ