Η βία είναι στο DNA της αριστεράς

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012 - 10:15

Η βία είναι στο DNA της αριστεράς

Εμφανισθείς στην πρωϊνή εκπομπή του καναλιού ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της ΔΗ.ΜΑΡ., Φώτης Κουβέλης (ο «νέος Τσιριμώκος», όπως τον αποκαλούν ήδη κάποιοι… άσπονδοι σύντροφοί του – γιατί άραγε;), δήλωσε τα εξής σχετικώς με την σχέση της βίας και της Χρυσής Αυγής: «Η βία είναι στο DNA της Χρυσής Αυγής».

Βεβαίως, ο κύριος αυτός, ή μάλλον ο «σύντροφος» αυτός, δεν είναι χθεσινός στην πολιτική. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από το ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο ήταν ως γνωστόν μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, το οποίο –εν αντιθέσει με το «ορθόδοξο» ΚΚΕ- απέρριπτε την σταλινική περίοδο. Για να δούμε τώρα, μαρξιστή-λενινιστή σύντροφε Κουβέλη, σε ποιού το DNA είναι η βία. Ιδού δυο-τρία σχετικά αποφθέγματα των ινδαλμάτων σου:

«Η βία είναι η μαμή της ιστορίας» (Μαρξ).

«Σε λιγότερο από έναν μήνα, η τρομοκρατία θα πάρει πολύ βίαιες μορφές, όπως συνέβη και με την Γαλλική Επανάσταση. Δε θα’ ναι πια μονάχα η φυλακή αλλά η γκιλοτίνα, αυτή η αξιοσημείωτη εφεύρεση της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης, που το αναγνωρισμένο της πλεονέκτημα είναι ότι κονταίνει έναν άνθρωπο κατά ένα κεφάλι. Αυτή θα περιμένει τους εχθρούς μας» (Από λόγο του Τρότσκι προς τους αντιπροσώπους της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής των Σοβιέτ, την 01/12/1917)

«Όσο δεν εφαρμόζουμε την τρομοκρατία απέναντι στους αστούς –μια σφαίρα στο κεφάλι επιτόπου- δε θα φθάσουμε πουθενά» (από λόγο του Λένιν στην συνέλευση των Σοβιέτ, Νοέμβριος 1917).