Η αριστερά των off shore: Νομιμοποιούν την συμμετοχή υπουργών σε εξωχώριες εταιρείες για... ακόμα περισσότερο αφορολόγητο!

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 - 15:58

Η αριστερά των off shore: Νομιμοποιούν την συμμετοχή υπουργών σε εξωχώριες εταιρείες για... ακόμα περισσότερο αφορολόγητο!

Τη συμμετοχή των υπουργών του σε off shore εταιρείες θέλησε να νομιμοποιήσει ο Σύριζα με μία παράγραφο κρυμμένη σε 7500 σελίδες του τελευταίου μνημονίου, το οποίο πέρασε από τη Βουλή. Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή «υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες».

Η παραπάνω πρόταση επιτρέπει πλέον την συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε off shore εταιρείες, χωρίς να αποκλείει τους φορολογικούς παράδεισους όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% εως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας. Μάλιστα, δίδει άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν εως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο καθώς όπως αναφέρουν και έγκριτοι νομικοί, η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.

Πρόκειται, βεβαίως, για ένα αισχρό νομοθέτημα φωτογραφικού τύπου, αφού πολύ πρόσφατες είναι οι σκιές που βαραίνουν τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, για τις ύποπτες off shore εταιρείες που διατηρεί – υποτίθεται – η οικογένειά του.

Η «μάχη» του Σύριζα εναντίον της διαπλοκής, όπως φαίνεται, συνεχίζεται με αυτή την παράγραφο που νομιμοποιεί τις off shore των υπουργών και ανοίγει το δρόμο για τη νομιμοποίηση όλων των εγχώριων λαμογιών, που θα σπεύσουν να απαιτήσουν ισονομία στην ανομία.

Αυτό το σκοπούμενο είχε και η δηκτική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποκριτικά καλεί την κυβέρνηση να απολογηθεί, αλλά στην πραγματικότητα απλώς πιέζει για την νομιμοποίηση όχι μόνο των off shore του Καμμένου, αλλά και των λιστών όπου κρύβονται οι «Παπασταύρου», που «μακάρι να είχαμε δέκα» σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.