Η Αριστερά τελείωσε;

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 - 09:54

Η Αριστερά τελείωσε;

Δεν είναι πλέον κρυφό, αντίθετα είναι κοινό μυστικό ότι ο κύριος ένοχος για την αριστερή κυριαρχία στην Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία. Και όταν λέμε «κυριαρχία», ας μην μας ξενίζει ο όρος. Είναι σαφές ότι η αριστερά, με τους διάφορους χρωματισμούς της, έχει καπελώσει τον συνδικαλιστικό χώρο στα σχολεία, έχει κυριαρχήσει στους Πανεπιστημιακούς χώρους, έχει διεισδύσει στον Ακαδημαϊκό χώρο και έχει συμβάλει έτσι στην σίγαση της διανόησης στην Ελλάδα, για κάθε σημαντικό κοινωνικό, οικονομικό ή Εθνικό ζήτημα.

Και φυσικά έχει εξαπλωθεί στον πολιτικό στίβο, έχοντας φανερές πολιτικές δυνάμεις αλλά και κρυφές. Έτσι προκύπτουν τόσο εύκολα και γίνονται και τόσο εύπεπτες οι διάφορες συνεργασίες, που σε πρώτη ανάγνωση φαντάζουν αντίθετες.

Ας μην ξεχνάμε ότι, η Νέα Δημοκρατία από ιδρύσεώς της, μπορεί να μεταχειρίστηκε δεξιά ρητορική, αλλά ταυτόχρονα εφήρμοσε άκρως φιλική πολιτική προς την αριστερά. Είναι η Νέα Δημοκρατία που κυνήγησε ανηλεώς τους ανθρώπους της 7ετίας, είναι η Νέα Δημοκρατία που στο όνομα μιας ξεκάθαρα μονόπλευρης συμφιλίωσης, νομιμοποίησε το ΚΚΕ, χωρίς καν να απαιτήσει το ελάχιστο αυτονόητο, δηλαδή τον αποκλεισμό εκείνων που ηγήθηκαν στης ένοπλης επανάστασης εναντίον του Ελληνικού Κράτους, εκείνων που ηγήθηκαν των ανταρτών που δολοφόνησαν Έλληνες, αμάχους, στρατιώτες και Χωροφύλακες.

Και είναι φυσικά η Νέα Δημοκρατία, που σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική στιγμή, εκείνη της κατάρρευσης του Σοβιετικού μπλοκ, είχε φροντίσει να δώσει φιλί ζωής στην αριστερά, συγκυβερνώντας με το ΚΚΕ το 1989. Από εκείνη την συγκυβέρνηση, προέκυψαν όλα τα «φωτεινά» πολιτικά μυαλά, που δημιούργησαν λίγο αργότερα τους διάφορους «συνασπισμούς» και κατέληξαν στον σημερινό κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ.

Να θυμίσουμε σε όσους το ξεχνούν ότι είναι το επί είκοσι χρόνια μεγαλοστέλεχος και δελφίνος της Νέας Δημοκρατίας, ο Καμμένος, που συγκυβέρνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον στήριξε σε όλες τις αποφάσεις, όσο ολέθριες και κατάπτυστες και αν ήταν για την οικονομία και για τα Εθνικά θέματα.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι πάρα πολλά ισχυρά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προέρχονται από την αριστερά, όπως ενδεικτικά οι Ρουσόπουλος, Αβραμόπουλος, Λαζαρίδης, Τατούλης, Θεοδωρακάκος (σύμβουλος του Κυριάκου), Κύρτσος και πιο πρόσφατοι όπως Κουίκ, Παπακώστα, Τατσόπουλος, Καιρίδης, Ψαριανός και τόσοι άλλοι. Η λίστα είναι μακρά και περιλαμβάνει πάρα πολλά γνωστά και λιγότερα γνωστά ονόματα. Δίπλα στα ονόματα είναι και η αριστερή πρακτική της Νέας Δημοκρατίας, που στέλνει στελέχη της π.χ. στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του φονιά Βελουχιώτη και που, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν αποτάσσουν την Δεξιά και δηλώνουν ότι σέβονται τους αγώνες της αριστεράς.

Δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε δηλώσει πριν ένα περίπου χρόνο πως: «κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεξιό κόμμα». Δεν είναι άλλος από τον δήθεν σκληρό δεξιό Σαμαρά, που συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και έξω από το γραφείο του στην Νέα Δημοκρατία είχε ταμπέλα που έγγραφε: «Αντώνης Σαμαράς Ευρωπαϊστής Πρόεδρος ΝΔ». Και φυσικά είναι η Νέα Δημοκρατία που έστησε την πολιτική σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Η Νέα Δημοκρατία που συντάχθηκε με όλες τις βασικές επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της σκέτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί ψήφισαν τα τόσα και τόσα ανθελληνικά νομοσχέδια, με προεξέχοντα εκείνα για το τζαμί και για το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν είναι ακόμη, η Νέα Δημοκρατία που κώφευσε στην προτροπή του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Γ. Μιχαλολιάκου για παραίτηση όλων στην Βουλή ώστε να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση σε παραίτηση και να σταματήσει η προδοσία της Μακεδονίας;

Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που κοροϊδεύει τον Λαό, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την συνθήκη των Πρεσπών, αλλά θα την τηρήσει; Για όλους τους παραπάνω λόγους (αλλά και για πολλούς άλλους παρόμοιους που για οικονομία χώρου δεν αναφέρουμε) είναι που ανησυχούμε ότι, τώρα, που η κυβερνώσα αριστερά, υπέστη πλήγμα, τώρα, θα τρέξει η Νέα Δημοκρατία να την σώσει.

Θα βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να καταστεί δυνατόν, οι πλέον αντιπαθείς πολιτικοί από καταβολής Ελληνικού κράτους, αυτοί οι υπερφίαλοι και αγράμματοι αριστεροί, να κρατηθούν στο προσκήνιο. Να παραμείνουν υπολογίσιμη πολιτική δύναμη. Βλέπετε, η αναποτελεσματική πολιτική, της στην πραγματικότητα κεντροαριστερής κι όχι κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, για να μπορεί να επιβιώνει, έχει ανάγκη ενός εχθρού, ουσιαστικά ακίνδυνου αλλά αναγκαίου ως πολιτικό εργαλείο.

Κι έτσι πρέπει να υπάρχει το αντίπαλο δέος. Χωρίς αυτούς έχουν πρόβλημα. Είναι αυτό που έχει πει στο ποίημά του ο Καβάφης: «τι θα κάνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους; Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μια κάποια λύσις».

Στον αντίποδα όλων αυτών των ανήθικων και υπόγειων σχεδιασμών, στέκεται ορθό το Κίνημα των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής. Η πραγματική Λαϊκή Δεξιά, η μοναδική Εθνική Δεξιά. Ας την στηρίξουμε, για να διώξουμε τους «βαρβάρους». Δεν τους έχουμε ανάγκη.