Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 - 07:34

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη είπα φέτος να σου γράψω για πρώτη φορά. Συγχώρεσε με προκαταβολικά γιατί δεν έχω προηγούμενη εμπειρία και δεν ξέρω πώς να σου ζητήσω αυτά που θέλω. Βλέπεις δεν ήμουν ποτέ θερμή υποστηρίκτριά σου και φρόντιζα να το διαδίδω και στα άλλα παιδάκια στο σχολείο. Δεν θέλω να σου ζητήσω ούτε ποδήλατο, άλλωστε είμαι μεγάλη πια κι έχω αμάξι, αλλά ούτε και παιχνίδια, μπορώ πλέον και αγοράζω όσα θέλω μόνη μου.

Γενικά, δεν θέλω δώρα. Θέλω κάτι πολύ μεγαλύτερο και δεν ξέρω αν είσαι ο αρμόδιος για να απευθυνθώ. Θέλω τα πιο εθνικιστικά Χριστούγεννα που μπορείς να στείλεις. Θέλω να δω παιδάκια να παίζουν στα χιόνια χωρίς να φοβούνται οι γονείς τους για αυτά.

Θέλω δημόσια εκπαίδευση, ώστε να έχουν όλα τα παιδάκια ίση ευκαιρία στη μάθηση.

Θέλω δημόσια υγεία, να σταματήσουν οι παππούδες να περιμένουν μήνες για ένα ραντεβού με γιατρό. Θέλω να βοηθήσεις όλες αυτές τις ελληνικές οικογένειες και τους ανθρώπους που πεινάνε και ψάχνουν στα σκουπίδια, να ζήσουν τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που μπορούν.

Θέλω να βοηθήσεις τη νεολαία μας να μην αναγκάζεται να φεύγει εξωτερικό για σπουδές και εργασία. Θέλω να κοιτάω τους ανθρώπους στα μάτια και να μην βλέπω φόβο και αγωνία για το μέλλον. Μόνο χαρά, ελπίδα και πίστη.

Άγιε Βασίλη ξέρω πως αυτά που ζητάω είναι πολλά, αλλά σκέψου πόση χαρά θα προσφέρεις σε όλη την χώρα χωρίς να δώσεις ούτε ένα υλιστικό δώρο. Σκέψου τα παιδικά χαμόγελα, τα παιχνίδια στην πλατεία, τους μεγάλους ανθρώπους που βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να λιμοκτονούν.

Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα δώρα και στα παιχνίδια. Η ευτυχία βρίσκεται στα χαμόγελα όσων αγαπάς, στην εικόνα των παιδιών σου όταν είναι ευτυχισμένα, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες. Με λίγα λόγια Άγιε μου Βασίλη, θέλω να φέρεις χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, να σκορπίσεις ευτυχία και γέλιο. Θέλω να κάνεις την αρχή για την Χρυσή Αυγή του ελληνισμού…

Αντεπίθεση