Γκρεμίζουμε το πελατειακό Κράτος για να οικοδομήσουμε ένα Εθνικό και Αξιοκρατικό

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017 - 23:28

Γκρεμίζουμε το πελατειακό Κράτος για να οικοδομήσουμε ένα Εθνικό και Αξιοκρατικό

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας

Οδεύοντας αργά και βασανιστικά προς την συμπλήρωση μιας δεκαετίας υπό τον ασφυκτικό βρόγχο των Μνημονίων, καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρο σε ένα διαρκώς αυξανόμενο τμήμα του Ελληνικού Λαού το γεγονός πως οι απάνθρωπες θυσίες στις οποίες ανηλεώς υποβάλλεται δεν φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, αντίθετα προς όσα οι κυβερνώντες, νυν και τέως, διατείνονται και πομπωδώς διακηρύσσουν.

Παρά ταύτα, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ως εργολάβοι της συντήρησης ενός βαθιά διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος το οποίο εξακολουθεί να πλουτίζει από το αίμα των Ελλήνων και των Ελληνίδων, αρνούνται πεισματικά να αναδείξουν τις πραγματικές αιτίες του Ελληνικού Προβλήματος εμμένοντας σε ανούσιες στημένες κοκορομαχίες των οποίων απώτερος στόχος είναι η αναζήτηση του κατά τα συμφέροντά τους καλύτερου διαχειριστή της δυστυχίας. Τούτο βεβαίως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καμία πολιτική δύναμη πλην της Χρυσής Αυγής δεν αποτόλμησε να θέσει επί τάπητος ένα νέο οικονομικό μοντέλο επί τη βάσει του οποίου το Κράτος θα επιχειρήσει με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και συνεπακόλουθα την ανάπτυξη και ανάκαμψή της.

Αντίθετα, από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ Παπανδρέου ακόμα, του κόμματος δηλαδή που ώθησε την Ελλάδα στα νύχια του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, η μόνιμη επωδός των εξουσιαστών υπήρξε η έξοδος της χώρας στις αγορές, δια την επίτευξη της οποίας ήταν διατεθειμένοι να λάβουν και τα πλέον ειδεχθή για το Λαό μας μέτρα. Μετά από οκτώ έτη διαρκούς και ανελέητου φορο-βομβαρδισμού της ελληνικής κοινωνίας, κανείς από εκείνους που κυβέρνησαν και εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας δεν αποτόλμησε να χαράξει μιαν εθνική οικονομική πολιτική, με σαφή προσανατολισμό και στόχευση. Εκείνο το οποίο από κοινού πολιτικάντηδες και βαθυστόχαστοι πλην άκαπνοι αναλυτές διατυμπανίζουν είναι η αναγκαιότητα εξόδου στις αγορές, ήτοι νέα δανεικά και φυσικά οι επενδύσεις τις οποίες διακαώς προσδοκούν αλλά συνεχώς αποτυγχάνουν να προσελκύσουν.

Μέσα όμως στα αποκαΐδια της ελληνικής οικονομίας, με χιλιάδες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, άλλες να φυτοζωούν, άλλες να φεύγουν στο εξωτερικό με συνέπειες την απώλεια εσόδων για το Κράτος και χιλιάδων θέσεων εργασίας, υφίσταται ένας τομέας ο οποίος όχι μόνο δεν συρρικνώνεται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της...

Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr