Γιώργος Γερμενής: Μνημείο υποκρισίας το πόρισμα της πλειοψηφίας για την προανακριτική στα εξοπλιστικά - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017 - 14:32

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθηνών Γιώργος Γερμενής τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με το πόρισμα της προανακριτικής για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά και τον εμπλεκόμενο πρώην μεγαλο-υπουργό του Πασόκ, Παπαντωνίου.

Ο συναγωνιστής τόνισε πως το σύνολο των κομμάτων, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης έχουν την άποψη ότι δεν είναι δυνατή η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Παπαντωνίου.

Το μοναδικό κόμμα που διαφοροποιήθηκε και παρέθεσε στοιχεία με λεπτομέρειες είναι η Χρυσή Αυγή και πρότεινε απτές λύσεις για την ουσιαστική διερεύνηση των εγκλημάτων σχετικά με τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς. Η επιτροπή δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από το πόρισμα που διακομματικά όλοι μαζί υπέγραψαν πλην Χρυσής Αυγής, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα τόνισε πως η Χρυσή Αυγή είχε δώσει νομική διέξοδο σε όσους επέμεναν για δήθεν αδυναμία συνέχισης των διεργασιών της επιτροπής και είχε ζητήσει άμεσα να συγκροτηθούν ισάριθμες εξεταστικές επιτροπές ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες με χρονολογική σειρά στους πολιτικούς που υπέγραψαν συμβάσεις εξοπλισμών από το 1996-2004.

Επιπλέον σημείωσε πως μόνο στο πόρισμα της Χρυσής Αυγής γίνεται ρητή αναφορά στην κατάθεση Ζοσεράν την στιγμή που όλα τα άλλα κόμματα έκαναν πως δεν ξέρουν τίποτα. Κλείνοντας κατήγγειλε τους βουλευτές του Σύριζα για την πορεία της εξεταστικής αφού δεν ήθελαν ουσιαστική διερεύνηση και ολοκλήρωσαν τις διεργασίες με συνοπτικές διαδικασίες για επικοινωνιακούς λόγους.