Γ. Γερμενής: Νέα αντιλαϊκά μέτρα από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση! ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 - 18:38

Ο Βουλευτής Β΄Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Γερμενής τοποθετήθηκε στην αρμόδια επιτροπή επί του κατατεθέντος σχεδίου προϋπολογισμού, στηλιτεύοντας την εθνομηδενιστική κυβέρνηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει. Σημείωσε πως ο νέος προϋπολογισμός δεν σηματοδοτεί καμία έξοδο από τα Μνημόνια, αλλά την υλοποίηση σκληρότερων μνημονιακών μέτρων και εφαρμογής των κατεξοχήν νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων.

Ο Συναγωνιστής Γερμενής τόνισε πως παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού επιτελείου περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, θα βρισκόμαστε υπό στενή εποπτεία για πολλές δεκαετίες ακόμη και θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών και των διεθνών θεσμών.

Επισήμανε πως για ακόμη μια φορά το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει από την μείωση του ΕΚΑΣ, την μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την περικοπή των ιατρικών δαπανών και την εξοντωτική φορολόγηση των συμπολιτών μας.

Αναφορικά με τις συντάξεις, για τις οποίες η κυβέρνηση διατείνεται πως αποπληρώθηκαν εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ύψους 941 εκατομμυρίων ευρώ, υπενθύμισε πως εκκρεμούν 90.000 επικουρικές, 50.000 κύριες και 40.000 εφάπαξ. Συνολικά εκκρεμούν συνταξιοδοτικές δαπάνες ύψους 1 δισ. 581,2 εκατομμυρίων ευρώ! Αυτές πότε θα αποπληρωθούν;

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις κοινωνικές δαπάνες και πώς να υπάρχει άλλωστε, όταν πλειστηριασμοί σπιτιών, επαγγελματικών χώρων, λοιπών περιουσιακών στοιχείων προγραμματίζονται να τεθούν σε εφαρμογή δια της ηλεκτρονικής διαδικασίας. 50.000 υπολογίζονται για τον επόμενο χρόνο!

Κλείνοντας, ο Συναγωνιστής Γερμενής τόνισε πως αντί να γίνουν τονωτικές ενέσεις προς την οικονομία με τη μορφή αύξησης των δημοσίων δαπανών, αύξησης των δημοσίων επενδύσεων και μείωσης των φόρων, η κυβέρνηση πράττει ακριβώς τα αντίθετα, καταρρίπτοντας τα δικά της αφηγήματα, αντικρούοντας τον εαυτό της και εφαρμόζοντας σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.