Εθνικιστικός άνεμος σαρώνει και την Ιταλία: Πρώτο κόμμα η πατριωτική συμμαχία – Κοντά στο 19% η Λέγκα του Βορρά

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 - 09:44

Εθνικιστικός άνεμος σαρώνει και την Ιταλία: Πρώτο κόμμα η πατριωτική συμμαχία – Κοντά στο 19% η Λέγκα του Βορρά

Μεγάλη ανησυχία έχει ξεσπάσει στο κονκλάβιο της Παγκοσμιοποίησης στις Βρυξέλλες ύστερα από την έκδοση των πρώτων πρώιμων αποτελεσμάτων για τις ιταλικές εκλογές.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η συμμαχία της Δεξιάς του Μπερλουσκόνι με τους Εθνικιστές, συγκεντρώνοντας το 37% των ψήφων, ενώ στο εσωτερικό της συμμαχίας η ισχυρότερη δύναμη είναι οι Εθνικιστές, αφού η Λέγκα του Βορρά συγκέντρωσε το 18,86% των ψήφων, έναντι 13,39% του κόμματος Forza Italia. Στον συνασπισμό αυτό μετέχει και το εθνικιστικό «Fratelli d'Italia», που έλαβε το 4,5% των ψήφων.

Αμέσως μετά στην κατάταξη έρχεται το Κίνημα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλλο, ενώ η συμμαχία της κεντροαριστερας έμεινε μόλις στο 24,4% παρότι αποτελούταν από την σύμπραξη 5 κομμάτων.

«Πρώτα οι Ιταλοί» και «Στοπ στην Εισβολή» ήταν τα κύρια συνθήματα που οδήγησαν στον θρίαμβο της Λέγκας του Βορρά, δείχνοντας έτσι ότι άλλη μία χώρα, η Ιταλία, αντιτίθεται στην άκρατη λαθρομετανάστευση, σείεται από Εθνικιστική έξαρση, δημιουργώντας άλλο ένα πρόβλημα στους ταγούς της παγκοσμιοποίησης.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε ύστερα από έναν τιτάνιο αγώνα των Εθνικιστών ενάντια στο παρακράτος, το οποίο με την σύμπραξη της κεντροαριστεράς και των «αρχών» προσπαθούσε να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις του.

Αυτό δείχνει πως όχι μόνο οι Ευρωπαίοι σταδιακά στρέφονται στον Εθνικισμό, αλλά και ότι δεν χαμπαριάζουν από τα ουρλιαχτά των σκυλιών του καθεστώτος. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, το οποίο ανησυχεί τις Βρυξέλλες, αλλά στρώνουν το έδαφος για την περαιτέρω ενδυνάμωση των πατριωτικών δυνάμεων.