Έρευνα-σοκ για τους άθεους εθνομηδενιστές: 7 στους 10 νέους Έλληνες θεωρούν την Ορθοδοξία αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής ταυτότητας

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 22:36

Μια ακόμη έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δημιουργεί πονοκέφαλο στους κάθε λογής εθνομηδενιστές.

Για να είσαι «πραγματικός Έλληνας» πρέπει να είσαι και Χριστιανός είναι η θέση που υπερασπίζεται το 67% των νέων Ελλήνων σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσίευσε το Pew Research. 

H έρευνα έγινε σε 34 ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτελέσματά της είναι άκρως ενδιαφέροντα. Οι νέοι Έλληνες, 18 έως 34 ετών, καταλαμβάνουν υψηλότατη θέση στο σχετικό ερώτημα, ξεπερνώντας ακόμη και «σκληροπυρηνικές» Ορθόδοξες χώρες, όπως η Ρωσία και η Βουλγαρία. 

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες άνω των 35 ετών φαίνεται ότι ταυτίζουν τη θρησκεία με την Εθνική Ταυτότητα σε ποσοστό 80%. Οι μόνες δυο χώρες που -στη γενική κατάταξη των ενηλίκων- βρίσκονται παραπάνω από την Ελλάδα στη σχετική λίστα είναι η Αρμενία (83%) και η Γεωργία (82%). 

Η εικόνα, πάντως, είναι μακράν διαφορετική στη δυτική Ευρώπη. Ενδεικτικά στο σχετικό ερώτημα απάντησαν θετικά οι νέοι της Ιταλίας κατά 41%, της Γαλλίας κατά 22%, της Νορβηγίας κατά 14% και της Δανίας -η πιο...κάτω στη λίστα- κατά 4%. 

Παρά την συνεχή αντιχριστιανική προπαγάνδα δεκαετιών (με ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια), ο Ελληνικός Λαός δεν δείχνει διατεθειμένος να απεμπολήσει την σύνδεσή του με την Ορθοδοξία, θεωρώντας την αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής του Ταυτότητας. Γι’ αυτό και κάθε χτύπημα στην Ορθοδοξία σήμερα αποτελεί ταυτόχρονα χτύπημα και στην Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ