Έρανο για τον Σακκά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε 1 ευρώ στους Έλληνες που πεινάνε…

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 - 22:34

Έρανο για τον Σακκά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε 1 ευρώ στους Έλληνες που πεινάνε…

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν «έρανο» προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», Κώστα Σακκά. Υπενθυμίζουμε ότι ο Σακκάς αποφυλακίστηκε (όπως συμβαίνει πάντοτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις) με χρηματική εγγύηση, η οποία ορίστηκε στις 30.000 ευρώ. Για να μην ευτελίσουμε εντελώς την συζήτηση, δεν θα μπούμε καθόλου στην διαδικασία του σχολιασμού της απεργίας πείνας του Σακκά. Θα ήταν πραγματική προσβολή στην μνήμη του Ιρλανδού Μπόμπυ Σαντς και όλων όσοι πέθαναν κατά την διάρκεια απεργιών πείνας σε διάφορες φυλακές του κόσμου. Θα μείνουμε στο ζητούμενο που έχει να κάνει με την συγκέντρωση χρημάτων για τον άνθρωπο αυτόν, που -υπενθυμίζουμε- είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 έχοντας μαζί του έναν σάκο με όπλα, την ώρα που έβγαινε από μια αποθήκη, η οποία αποδείχθηκε γιάφκα των τρομοκρατών.

Σχολιάζουμε, καταρχάς, την τσιγκουνιά και την ύπαρξη καβουριών στην τσέπη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Εβδομήντα ένας (71) είναι ο αριθμός της κομπανίας που περιστοιχίζουν τον Τσίπρα. Κάτι παραπάνω από 400 ευρώ αντιστοιχούν στον καθένας εξ αυτών για να  συγκεντρώσουν κατευθείαν όλο το ποσό που χρειάζεται για την αποφυλάκιση του «οργισμένου νιάτου», δηλαδή το 1/20, περίπου, του μηνιαίου τους μισθού. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δικαιώνουν στον σύντροφό τους Καραγιαννίδη, ο οποίος έκραζε τους υπόλοιπους βο(υ)λευτές του κόμματος στο παρελθόν, επειδή δεν δίνουν χρήματα για κοινωνικό έργο; Αλήθεια, αυτός ο «αναρχικός» βο(υ)λευτής από την Καστοριά, ο Διαμαντόπουλος γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία να καταθέσει πρώτος χρήματα για τον Σακκά;  Τσάμπα μάγκες και τσάμπα συμπαραστάτες αποδεικνύονται, τελικά, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ χειρότερο, όμως, είναι το επιλεκτικό της συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ. Έκαναν έρανο για έναν περιθωριακό, ο οποίος αν δεν είναι τρομοκράτης, είναι σίγουρα οπαδός της τρομοκρατίας, αλλά δεν έκαναν ποτέ για τα Ελληνικά νοικοκυριά που υποφέρουν. Δεν λέμε να έδιναν λεφτά από την τσέπη τους και τον παχυλό μισθό τους. Θα πάθαιναν καρδιακό επεισόδιο μόνο και μόνο στην σκέψη. Έδειξαν για ποιους νοιάζονται, ποιες είναι οι προτεραιότητές τους και ότι δεν ενδιαφέρονται για τον απλό Έλληνα πολίτη, ακριβώς γιατί δεν έχουν την παραμικρή σχέση και επαφή μαζί του.

Την ίδια στιγμή που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με τα χρήματα των βουλευτών της και την κρατική επιχορήγηση, έχει καθιερώσει την Κοινωνική Αλληλεγγύη για τους Έλληνες, υλοποιώντας την υπόσχεση ότι τα χρήματα του ελληνικού Λαού επιστρέφουν πίσω σ’ αυτόν, στον ΣΥΡΙΖΑ τρώγονται για το πώς θα διαμοιράζονται στις συνιστώσες τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης. Δύο διαφορετικά κόμματα, δυο διαφορετικές ιδεολογίες, δυο διαφορετικές αντιλήψεις της πραγματικότητας, δυο διαφορετικές προσεγγίσεις προτεραιοτήτων. Εμείς, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με τους Έλληνες εργαζόμενους και ανέργους και αυτοί, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους λαθρομετανάστες, τους ομοφυλόφιλους και τους τρομοκράτες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ