Επιμένει ο Σύριζα: Πιέσεις προς την Δικαιοσύνη για να γίνει το χατίρι του σουλτάνου για τους τούρκους στρατιωτικούς

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018 - 17:38

Επιμένει ο Σύριζα: Πιέσεις προς την Δικαιοσύνη για να γίνει το χατίρι του σουλτάνου για τους τούρκους στρατιωτικούς

Ξεσκονίζουν τα νομικά τους βιβλία οι συριζαίοι, προκειμένου να επενδύσουν με νομιμοφάνεια την υποτέλειά τους στον σουλτάνο Ερντογάν. Ιδιαίτερα μετά την φλογερή ανακοίνωση έντεκα τέως προέδρων δικηγορικών συλλόγων της χώρας που χαρακτήρισαν «απαραβίαστη» την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι συριζαίοι έπρεπε να βρουν νομικά πατήματα για να συνεχίσουν να παπαγαλίζουν αυτά που τους πρόσταξε ο Ερντογάν.

Έτσι, λοιπόν, σε δηλώσεις του στο κομματικό δίκτυο της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβερνήσεως, είπε ότι «υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την προσφυγική προστασία, για την οποία η Συνθήκη της Γενεύης λέει ότι απαγορεύεται η χορήγησή της σε όποιους υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα».

Βέβαια, αλίμονο αν ολάκερη συνθήκη έκανε λόγο για «υπόνοιες». Αυτά μονάχα στην μπανανία του Ελλαδιστάν, όπου διώκεται η Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας άνευ στοιχείων, γίνονται. Η συνθήκη της Γενεύης κάνει λόγο για εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, όπως αυτά ορίζονται από τις σχετικές συνθήκες και δεν αφήνει χώρο για υπόνοιες.

Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι ο μουεζίνης παίζει το όργανό του και τα γιουσουφάκια πρέπει να χορέψουν. Δεν κακίζουμε, συνεπώς, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την νομική αμάθειά του.