Επίδειξη πυγμής από Σαλβίνι: «Ταυτοποιήστε τους λαθρομετανάστες και στείλτε τους πίσω»

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 - 23:19

Άλλη μια επίδειξη πυγμής απέναντι στην λαθρομετανάστευση έκανε ο Ματέο Σαλβίνι.

Περίπου 70 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, μετά την αναχαίτιση του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν από τις αρχές, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ. 

Οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν πως έχουν τυνησιακή και λιβυκή υπηκοότητα, εντοπίστηκαν το πρωί ενώ κινούνταν με πλεούμενο, εντός των ιταλικών χωρικών υδάτων, προς την κατεύθυνση της Σικελίας (νότια). Ταχύπλοα της υπηρεσίας τελωνείων και της ακτοφυλακής επενέβησαν και οι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε αυτά πριν μεταφερθούν στη Λαμπεντούζα. 

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ιταλική αστυνομία, τις οποίες επικαλέστηκαν ΜΜΕ, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν είναι αληθείς οι υπηκοότητες που δήλωσαν οι λαθρομετανάστες. Η μεταφορά τους στη Λαμπεντούζα θα επιτρέψει να «επιταχυνθεί η ταυτοποίησή τους και να αρχίσουν οι διαδικασίες απέλασής τους», κατά τις ίδιες πηγές. 

«Στην δουλειά για την απέλασή τους», πρόσταξε μέσω Twitter χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγός της Λέγκας, ο Ματέο Σαλβίνι. Αφότου ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση συμμαχίας στην Ιταλία πριν από έναν χρόνο, ο Σαλβίνι έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στα πλοία που διασώζουν λαθρομετανάστες στην Μεσόγειο. Κατ' αυτόν, η πολιτική αυτή σταμάτησε σχεδόν τελείως τις λαθρομεταναστευτικές ροές  και επέτρεψε να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Όλα αυτά, βεβαίως, στην Ιταλία γιατί στην Ελλάδα, η οποία κατά δήλωση του ανεκδιήγητου Τσίπρα δεν έχει «θαλάσσια σύνορα», όποιος περνάει παράνομα τα σύνορα όχι μόνο δεν απελαύνεται άμεσα, αλλά αντιθέτως κινούνται όλες εκείνες οι διαδικασίες παραμονής τους με στόχο την νομιμοποίηση-μονιμοποίησή τους, στην σαφή πρόθεση των εθνομηδενιστών για μετατροπή της Χώρας σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ