Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (εκτός από τις ανθρώπινες ζωές) έχει κοστίσει η καταδίωξη των αλβανών

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 - 20:07

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (εκτός από τις ανθρώπινες ζωές) έχει κοστίσει η καταδίωξη των αλβανών

Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, τους κυνηγούν δύο ελικόπτερα, έξι σκάφη του Λιμενικού, δεκάδες ΕΚΑΜίτες, δύο διμοιρίες βατραχανθρώπων, ιχνηλάτες του στρατού και εκατοντάδες αστυνομικοί από τους γύρω νομούς.

Την ώρα που οι αλβανοί δραπέτες διέσχισαν τη μισή Ελλάδα δολοφόνησαν μια 25χρονη ανυποψίαστη Ελληνίδα και έναν 37χρονο αστυνομικό, λήστεψαν τράπεζες με λεία πάνω από 1.000.000 και είναι μια ανάσα πριν τη μεγάλη απόδραση στη χώρα τους, η Ελληνική Αστυνομία ενώ η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας, έχει δαπανήσει υπέρογκα στο κυνήγι τους.

Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων και ειδικά τον τελευταίο μήνα μετά το αιματηρό τετ-τετ στο Δίστομο Βοιωτίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ στη γιγαντιαία επιχείρηση που έχει στήσει από άκρη σε άκρη της χώρας. Και αυτό γιατί, η επιστράτευση δύο ελικοπτέρων, έξι σκαφών του Λιμενικού, δεκάδων ΕΚΑΜιτών, δύο διμοιριών βατραχανθρώπων, ιχνηλατών του στρατού, εκατοντάδων αστυνομικών από τους όμορους νομούς, αποδεικνύεται εξαιρετικά δαπανηρή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το ακριβές ποσό των χρημάτων που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να προσδιοριστεί καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το μέγεθος μιλούν για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το ενδεχόμενο τελικά οι αλβανοί δολοφόνοι να μη συλληφθούν είναι προ πυλών. Θα αποτελέσει φιάσκο για την Ελληνική Αστυνομία και την ηγεσία του Υπουργείο Προ-Πο που σε περίοδο κρίσης χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της χωρίς κανένα περιορισμό αλλά και χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί ο Μάριο Κόλα και οι συνεργοί του να είναι εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι όμως σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται επί σχεδόν τέσσερις μήνες η μισή ΕΛ.ΑΣ, να τρέχει από πίσω τους καταϊδρωμένη και χωρίς να μπορεί να τους πιάσει...

Σε οποιοδήποτε σοβαρό Κράτος, υπουργός ο οποίος θα είχε να επιδείξει τα «επιτεύγματα» του κυρίου Δένδια είτε θα είχε ξηλωθεί, είτε θα είχε οικειοθελώς και λόγω ευθιξίας, υποβάλλει την παραίτησή του. Προφανώς, η αποστολή που του έχει ανατεθεί από διεθνείς παράγοντες του παγκόσμιου σιωνισμού, είναι και η αιτία για την οποία ένας από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς της μεταπολίτευσης, μένει αμετακίνητος από τη θέση του.