Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Πέλλα

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 - 08:46

Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Πέλλα

Εορτασμός των 105 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας και εκδήλωση Τιμής και Μνήμης του Συνταγματάρχη Νικολάου Μιχαλόπουλο Αρκαδικού

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Δράμας παραβρέθηκε στον εορτασμό για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας από τον διπλό ζυγό,  τον τουρκικό και τον βουλγαρικό. Ήταν ξημερώματα 1η Ιουλίου 1913 όταν το 21ο Σύνταγμα Πεζικού και μια Μοίρα Πεζικού διατάσσονται  να κινηθούν από Σέρρες προς Δράμα, ακολουθώντας την από 29 Ιουνίου διαταγή Γενικού Στρατηγείου της 7ης Μεραρχίας. Μετά από διανυκτέρευση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγγίστας  Σερρών, ξεκίνησαν με κίνηση βορειοανατολικά από  Αλιστράτη προς Δράμα. Εξουδετερώνοντας τις ενέδρες των κομιτατζήδων, τις πρώτες απογευματινές ώρες ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός υπό τον Αντισυνταγματάρχη ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧΑΛΌΠΟΥΛΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ προελαύνει εντός της πόλεως της Δράμας, αντικρίζοντας όμως μια πόλη η οποία έχει κυριολεκτικά ξεκληριστεί  από τους εχθρούς. Το αίμα του Δραμινού λαού έχει ποτίσει βαθιά τη γη της Μακεδονίας.

Δυστυχώς, 105 χρόνια μετά την απελευθέρωση και  69 χρόνια μετά τον Ιανουάριο του 1949 (5η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στις Πρέσπες περί αυτοδιάθεσης της Μακεδονίας) η υπόδουλη κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ταλανίζει πάλι το Έθνος των Ελλήνων. Όπως 105 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα ο Δραμινός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.  ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΏΝ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΌΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Πέλλα: Κλιμάκιο Συναγωνιστών συμμετείχε στην μεγάλο συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας μας