ΕΛΑΜ: Ξεκινούν τις γεωτρήσεις οι τούρκοι και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 - 22:59

ΕΛΑΜ: Ξεκινούν τις γεωτρήσεις οι τούρκοι και στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα

Στις 29 Οκτωβρίου, κατά την εθνική γιορτή της Τουρκίας, στα ανοικτά της Αλάνιας θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρησή της στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Νετζντέτ Παμίρ στο Sputnik όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νετζντέτ Παμίρ αποκάλυψε ότι “αυτή είναι η ημερομηνία που έχει δοθεί” και η γεώτρηση θα διαρκέσει πέντε μήνες στα ανοιχτά της Αλάνιας και στη συνέχεια το γεωτρύπανο θα πάει ανοικτά της Φινίκε.

Εάν βρεθεί φυσικό αέριο- κάτι για το οποίο υπάρχει μεγάλη ελπίδα, καθώς έχουν γίνει τρισδιάστατες και δισδιάστατες έρευνες- τότε θα ενισχυθεί η Τουρκία και η Κύπρος (εννοεί τα κατεχόμενα). Οι Ε/κ θα αναγκαστούν να αλλάξουν μέθοδο διαπραγματεύσεων και μάλιστα αυτό μπορεί να στραφεί ενάντια στη διαδικασία. Αυτό μπορεί να δώσει απαντήσεις και στις ανάγκες της Τουρκίας για φυσικό αέριο και να καλύψει ειδικά τις ανάγκες της ‘βορείου Κύπρου’ σε ενέργεια και ηλεκτρισμό”, ανέφερε.

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ίδια στιγμή που Κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, πιστεύοντας ότι επιδεικνύοντας καλό πρόσωπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την στάση της Τουρκίας.

Η καλύτερη απάντηση στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, που θα βάλει τέλος και στα όποια σχέδια έχει η Τουρκία, αποτελεί η πρόταση την οποία έχει καταθέσει προ πολλού το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, δηλαδή η εφαρμογή του Ενιαίου Ενεργειακού Δόγματος με την Ελλάδα και η άμεση προώθηση του αγωγού EastMed που θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα. 

Για να μπορέσουν όμως να υλοποιηθούν όλα αυτά, χρειάζονται Εθνικές Κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλιώς θα είμαστε έρμαιο στις ορέξεις των σχεδιασμών της Τουρκίας.

elamcy.com