ΕΛΑΜ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό: Η αδιαλλαξία δεν αντιμετωπίζεται με υποταγή - Βγήκαν οι χάρτες του ξεπουλήματος

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 - 18:31

ΕΛΑΜ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό: Η αδιαλλαξία δεν αντιμετωπίζεται με υποταγή - Βγήκαν οι χάρτες του ξεπουλήματος

Ας μην τρεφόμαστε με αυταπάτες επιτέλους, αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα με ρεαλισμό, να πούμε στον λαό την αλήθεια. Διερωτόμαστε πραγματικά τι αναμένει να πετύχει η Κυπριακή κυβέρνηση στην Γενεύη, όταν υπάρχουν τόσες και χαοτικές διαφωνίες. Είναι αστείο να αναμένουμε τον αδιάλλακτο Μουσταφά, όταν βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία, να μετατραπεί σε διαλλακτικό.

Από την άλλη ποιος είναι ο ρόλος του «ενδιάμεσου χώρου», που πέρα από τις διακοπές, αυτή την στιγμή συμπαρίσταται στις διαπραγματεύσεις, αποδεχόμενος το φιάσκο που πραγματοποιείται στην Γενεύη, χωρίς να θέτει την Κυβέρνηση ενώπιον των βαρυσήμαντων ευθυνών της.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο βλέπει ότι μοναδικό αποτέλεσμα είναι η για πολλοστή φορά υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια ελληνοκυπριακή κοινότητα και η απενοχοποίηση της τουρκικής πλευράς, μαζί με την εκ νέου αναβάθμιση διεθνώς, του ψευδοκράτους.

Όσο υποτασσόμαστε στα θελήματα της τουρκικής πλευράς, όσο έχουμε εμμονές σε μια απαράδεκτη δήθεν λύση, άλλο τόσο θα είμαστε καταδικασμένη να ζητιανεύουμε τα δίκαια μας. Είναι καιρός να αντιληφθούν άπαντες ότι δεν ζητιανεύουμε, αλλά απαιτούμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.

Όλοι μαζί να τουρκοποιήσουν την Κύπρο… Εθνική Αντίσταση το ΕΛΑΜ

Πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Sigmalive, αναφορικά με τον χάρτη που κατέθεσε στο τραπζι των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με την σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου, δικαιώνει για ακόμη μια φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με όσα λέγαμε το τελευταίο διάστημα.

Με τις ευλογίες της δήθεν αντιπολιτεύσης ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ένα χάρτη που θα χαρίσει στον Αττίλα το 28.2% της Κύπρου και 49.6% της ακτογραμμής!

Ακολουθεί αυτούσιο το δημοσίευμα, με τις πρόνοιες του εν λόγω χάρτη:

Η ε/κ πλευρά έχει ήδη αποφασίσει ποιος θα είναι ο χάρτης τον οποίο θα καταθέσει σε πρώτο στάδιο σε σχέση με το εδαφικό στη διαπραγμάτευση της Γενεύης. Μόρφου και Κυθρέα, βασικά συστατικά του χάρτη αυτού. Πληροφορίες του Σίγμα και του απεσταλμένου μας, Χρίστου Χαραλάμπους, αναφέρουν ότι ο χάρτης επιλέχθηκε με τη σύμφωνο γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου, μετά από διαβούλευση.

Ο χάρτης μεταξύ άλλων προνοεί τα εξής:

Ποσοστό εδάφους υπό τ/κ διοίκηση 28,2%
Ποσοστό ακτογραμμής υπό ε/κ διοίκηση 50,4%
Ποσοστό ακτογραμμής υπό τ/κ διοίκηση 49,6%
Μόρφου και παράλια της, υπό ε/κ διοίκηση
Κυθρέα και περιοχή Απ.Βαρνάβα υπό ε/κ διοίκηση
Περιοχή Καρπασίας υπό ειδικό καθεστώς
Περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου αλλά και σημαντικό μέρος της υπόλοιπης Αμμοχώστου υπό ε/κ διοίκηση
Επιστροφή προσφύγων σε αριθμό 91, 000

Δεν γίνεται σεβαστό το κριτήριο που είχαν θέσει οι τ/κ ότι υπάρχει ένας αυτοκινητόδρομος που χωρίζει τη Μόρφου και ότι από τη μια πλευρά θα μπορούσε να είναι υπό ε/κ διοίκηση και από την άλλη υπό τ/κ διοίκηση. Γίνεται σεβαστό το αίτημα της τ/κ πλευράς για το ότι θέλουν να έχουν επαφή με τις βάσεις στη περιοχή Αγ.Νικόλα στην επ. Αμμοχώστου. Γίνεται επίσης σεβαστό το αίτημα για Λουρουτζίνα και Πέργαμος. Πρόκειται για ένα χάρτη με πολλές διακυμάνσεις και μύτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο τ/κ χάρτης δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, υπάρχει έτοιμη επιστολή διαμαρτυρίας από τον ΠτΔ, ενώ η καθολική εισήγηση Εθνικού Συμβουλίου είναι ότι πέραν της επιστολής θα πρέπει να αποσυρθεί και ο δικός μας χάρτης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο για άλλη μια φορά τονίζει πως η βάση που διεξάγονται οι συνομιλίες είναι εντελώς εσφαλμένη, καθώς το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι δικοινοτικό, αλλά εισβολής και κατοχής, ενώ οποιαδήποτε λύση με την μορφή της ομοσπονδίας στην ουσία θα δώσει κρατική υπόσταση στον Αττίλα υποβαθμίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όλοι όσοι συναποτελούν την αποστολή της «ελληνοκυπριακής κοινότητας» στην Γενεύη (κυβέρνηση, ΔΗΣΑΚΕΛ, «αντιπολίτευση») είναι συνένοχοι στο έγκλημα που θα συντελεστεί εις βάρους του κυπριακού Ελληνισμού και την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για άλλη μια φορά διαφαίνεται πως η μοναδική καθαρή και αυθεντική φωνή Εθνικής Αντίστασης είναι αυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.