Κράτος της πλάκας! 6 αλλοδαποί κρατούμενοι δραπέτευσαν με άνεση από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 19:35

Μετά τους δύο πολύ επικίνδυνους αλβανούς της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ» που δραπέτευσαν πριν από λίγες ημέρες από τις φυλακές του Κορυδαλλού, άλλοι έξι αλλοδαποί απέδρασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από το τμήμα Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη, που συστεγάζεται με την διεύθυνση Μεταγωγών. Δύο Αλγερινοί, τρεις Μαροκινοί και ένας Σύριος είναι οι δραπέτες, η απόδραση των οποίων έγινε στις 4:50 τα ξημερώματα. Οι έξι αλλοδαποί έφυγαν από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου του κτιρίου, πηδώντας την μάντρα του κτιρίου από σημείο το οποίο δεν φυλάσσεται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2018, πάλι από τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη 22, στο κέντρο της Αθήνας, είχαν αποδράσει τρεις κρατούμενοι, κόβοντας τότε τα κάγκελα των κελιών τους και κατεβαίνοντας στο δρόμο φτιάχνοντας κελί με τα σεντόνια!

Όταν, λοιπόν, οι κρατούμενοι μπορούν και δραπετεύουν με χαρακτηριστική άνεση τόσο από τις φυλακές όσο και από τα κρατητήρια, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε την «χαλαρή» (διαβάζεται και ως επικίνδυνη) κατάσταση που επικρατεί και οδηγεί με σιγουριά στην ενδυνάμωση της ανομίας και της παραβατικότητας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ