Είναι το Ιράν χορηγός της τρομοκρατίας;

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 - 10:53

Είναι το Ιράν χορηγός της τρομοκρατίας;

Ένα από τα επαναλαμβανόμενα μεγάλα και προσφιλή ψεύδη που διαχέονται από το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον είναι ότι το Ιράν είναι ο κύριος χορηγός της διεθνούς τρομοκρατίας. Μάλιστα στην πιο πρόσφατη έκδοση του Δόγματος Εθνικής Στρατηγικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογραμμίζονται τα εξής: «Το Ιράν ως κύριος χορηγός της τρομοκρατίας στον κόσμο αξιοποιεί την αστάθεια για να διευρύνει την επιρροή του με την βοήθεια εταίρων και συμμάχων, μέσω πωλήσεων όπλων και χρηματοδότησης. Το Ιράν συνεχίζει τον κύκλο της βίας στην περιοχή και δημιουργεί τεράστια βλάβη στον άμαχο πληθυσμό».

Αυτή την άποψη των ΗΠΑ εννοείται ότι την ασπάζονται και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, κυρίως η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ. Για παράδειγμα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι «το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της τρομοκρατίας παγκοσμίως και εργάζεται καθημερινά για την αποσταθεροποίηση της περιοχής». Η άποψη του Ισραήλ για το ίδιο θέμα είναι ευρέως γνωστή, μάλιστα το Τελ Αβίβ έχει προσπαθήσει πολλές φορές να πείσει την Ουάσιγκτον να επιτεθεί προληπτικά εναντίον του Ιράν με το πρόσχημα της υπόθαλψης και χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων, παράλληλα με το πρόσχημα των δήθεν πυρηνικών όπλων που προτίθεται να κατασκευάσει η Τεχεράνη.

Παραδόξως η Σαουδική Αραβία ξεχνά να αναφέρει ότι οι 15 από τους 19 τρομοκράτες που επιτέθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ με τα γνωστά αποτελέσματα (Δίδυμοι Πύργοι, Πεντάγωνο) ήταν Σαουδάραβες και όχι Ιρανοί. Διαφεύγει επίσης της μνήμης των βασιλικών δικτατόρων του Ριάντ ότι ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα Μπιν Λάντεν ήταν μέλος της σαουδαραβικής βασιλικής οικογενείας και προφανώς όχι συγγενής  των Αγιατολάχ της Τεχεράνης. Το δε Ισραήλ αποσιωπά ότι την περίοδο 2010-2017 τα σύνορα του με την Συρία είχαν καταντήσει λεωφόρος των τζιχαντιστών, τα δε νοσοκομεία του κοιτώνες περίθαλψης των κανιβάλων ισλαμοσυμμοριτών.

Η περιγραφή σχετικά με το Ιράν ως «χορηγού της τρομοκρατίας» δεν στηρίζεται σε γεγονότα. Εξ άλλου οι επίσημες ετήσιες εκθέσεις περί διεθνούς τρομοκρατίας του State Department δεν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Όσον αφορά την Χεζμπολάχ του Λιβάνου την οποία οι ΗΠΑ και το Ισραήλ χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση και με την οποία η Τεχεράνη έχει ιδεολογικούς και θρησκευτικούς δεσμούς και υποστηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά, η οργάνωση αυτή εδώ και 20 χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί από την άσκηση θρησκευτικής και ιδεολογικής βίας, καθώς έχει μετατραπεί σε πολιτική οντότητα του Λιβάνου που διαθέτει συμβατικό στρατό.

Η Ουάσιγκτον, το Ριάντ και το Τελ Αβίβ  γνωρίζουν επίσης ότι ο κατάλογος των τρομοκρατικών επιθέσεων από το 2000 έως σήμερα δεν περιλαμβάνει Ιρανούς σιίτες τρομοκράτες ή άλλους που έχουν σχέση με την Τεχεράνη, αλλά σουνίτες τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, του Ισλαμικού Κράτους, των Ταλιμπάν, της Αλ Νούσρα, της Μπόκο Χαράμ, της Αλ Κάιντα του Μαγρέμπ, της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου, της Αλ Σαμπάαμπ, της οργάνωσης Χορασάν, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της οργάνωσης Σαγιάφ, της οργάνωσης Λασγκάρ Ταγίμπα, της οργάνωσης Τζεμάγια Ισλαμίγια, των Μουτζαχεντίν ε-Χαλκ και μερικών ακόμη που μας διαφεύγουν από την μνήμη. Όλες αυτές οι σουνιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις χρηματοδοτούνται από τις βασιλικές δικτατορίες του Αραβικού Κόλπου (κυρίως Σαουδική Αραβία) και έχουν την υποστήριξη του βαθέως σιωνιστικού κράτους της Ουάσιγκτον.

Προς επίρρωση των ανωτέρω παραπέμπουμε σε επιστολή που απέστειλαν βετεράνοι πράκτορες της CIA (Veterans Intelligence Professionals for Sanity) προς τον πρόεδρο Τραμπ και στην οποία αναφέρουν τα εξής: «Ανησυχούμε για τις πρόσφατες έντονες δημόσιες δηλώσεις σημαντικών μελών της διοίκησης σας που περιγράφουν το Ιράν με πολύ ανησυχητικό τρόπο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον μέσο Αμερικανό, χωρίς εκτενή γνώση της ιστορίας και των γεγονότων, στην πεποίθηση ότι το Ιράν δημιουργεί άμεση απειλή και ότι μια στρατιωτική επέμβαση θα ήταν η μόνη εναλλακτική λύση για τις ΗΠΑ. Κατά την γνώμη μας κ. Πρόεδρε αντιμετωπίζετε σήμερα παρόμοια κατάσταση με αυτήν που αντιμετώπισε ο Μπους με το δήθεν χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ, ούτως ώστε να δικαιολογηθεί η εισβολή στο Ιράκ. Όπως απεδείχθη χημικά όπλα δεν υπήρχαν, όπως δεν υφίσταται σήμερα χορηγία τρομοκρατικών οργανώσεων από το Ιράν».

Είναι περισσότερο από προφανές ότι επίσημες δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με κρίσιμα θέματα εθνικής ασφαλείας πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα και όχι σε υποβολιμαίες εικασίες σιωνιστικών κέντρων παραπληροφόρησης. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και στον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι μαριονέτες του Ιράν, είναι κατασκευάσματα και ανδρείκελα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Είναι ολοφάνερο ότι στον κύκλο συμβούλων του Λευκού Οίκου υπάρχουν κάποιοι που ευνοούν σαφώς έναν πόλεμο με το Ιράν, με το ευτελές και ψευδέστατο πρόσχημα της τρομοκρατίας, για να ικανοποιηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του διεθνούς Σιωνισμού.

Όμως οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει στην Μέση Ανατολή και οι συνέπειες μιας πολεμικής ενέργειας εναντίον του Ιράν θα ήταν καταστροφικές τόσο για το Ισραήλ όσο και για τις ΗΠΑ.

Γ. Λιναρδής