«Εγκλήματα τιμής»: Η… πολυπολισμικότητα σ’ όλο της το μεγαλείο!

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012 - 21:44

«Εγκλήματα τιμής»: Η… πολυπολισμικότητα σ’ όλο της το μεγαλείο!

Η είδηση έρχεται από την… πολυπολιτισμική, πολυεθνική, πολυφυλετική κ.τ.λ. Βρετανία: ζευγάρι Πακιστανών, 52 και 49 ετών αντίστοιχα, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον φόνο της ίδιας τους της 17χρονης κόρης, τον Σεπτέμβριο του 2003. Ποιος ήταν ο λόγος που οι γονείς σκότωσαν το παιδί τους; Επρόκειτο για ένα ακόμη «έγκλημα τιμής», καθότι η δολοφονηθείσα αρνιόταν την εντολή των γονέων της να παντρευτεί έναν συμπατριώτη της στο Πακιστάν, και διότι ζούσε σύμφωνα με τον λεγόμενο «δυτικό τρόπο ζωής».

Σημαντική μαρτυρία κατά του ζεύγους, ήταν η κατάθεση μιας άλλης τους κόρης, 23χρονης σήμερα, η οποία ήταν παρούσα στη δολοφονία και από τότε ζούσε υπό καθεστώς σκληρής τρομοκρατίας από τους γονείς της, για να μη μιλήσει. Η 23χρονη κατάθεσε επίσης, ότι το θύμα δεχόταν καθημερινά σωματικές κακοποιήσεις από τους γονείς του, για τον τρόπο ντυσίματός της, για την μουσική που άκουγε και γιατί υπήρχε η υποψία ότι έκανε παρέα με αγόρια. Μάλιστα, κατά περιόδους την κλείδωναν για δυο-τρεις μέρες στο δωμάτιό της, και την άφηναν νηστική. Μόλις έγινε φανερό πως δεν επρόκειτο να συμμορφωθεί με τις θελήσεις τους, την έπνιξαν βάζοντάς της μια πλαστική σακούλα στο στόμα και στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο κορμί της σ’ ένα ποτάμι! Το πτώμα βρέθηκε σε αποσύνθεση, στις όχθες του ποταμού ένα εξάμηνο μετά τη δολοφονία. Η αδερφή της κράτησε το στόμα της κλειστό μέχρι το 2010, ώσπου δεν άντεξε και είπε όλη την αλήθεια στην αστυνομία. 

Τα αποκαλούμενα «εγκλήματα τιμής» με θύματα γυναίκες είναι σύνηθες φαινόμενο σε μουσουλμανικές χώρες, κυρίως στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και παρότι τιμωρούνται βάσει του νόμου, στην πραγματικότητα το κράτος κάνει τα στραβά μάτια.

Δημοσιεύουμε την είδηση, γιατί –όπως πάει το πράγμα με τη λαθρομετανάστευση- σε λίγα χρόνια τέτοιου είδους ειδήσεις θα είναι καθημερινές στα ελληνικά ΜΜΕ! Αλήθεια, οι θερμές υποστηρίκτριες της… πολυπολιτισμικότητας, συριζαίες και λοιπές «προοδευτικές», «φεμινίστριες» κ.α., που κάποτε έσκιζαν τα… σουτιέν τους σε κεντρικές πλατείες της χώρας, κραυγάζοντας ως έξαλλες μαινάδες: «δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του ανδρός μου, είμαι ο εαυτός μου», τι γνώμη έχουν για τα «εγκλήματα τιμής» των προστατευομένων τους;

(ΥΓ): Με την ευκαιρία, κι άλλη μια… πολυπολισμική είδηση των ημερών: «Μια Σουδανή που κατηγορείται για μοιχεία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Προς το παρόν κρατείται δεμένη στη φυλακή μαζί με το έξι μηνών βρέφος της. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια καταδίκη που επιβάλλεται μέσα σε λίγους μήνες. Τον Απρίλιο δικαστήριο του Σουδάν είχε επιβάλει παρόμοια ποινή για μοιχεία στην Ιντισάρ Σάριφ Αμπντάλα, η οποία είναι περίπου 20 ετών»