Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Από πότε οι «αντιεξουσιαστές» μάρτυρες θα επιβάλουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου πώς θα διεξάγεται η δίκη;

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 - 13:36

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Από πότε οι «αντιεξουσιαστές» μάρτυρες θα επιβάλουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου πώς θα διεξάγεται η δίκη;

Μια όαση στην συστηματική παραπληροφόρηση των καθεστωτικών ΜΜΕ για τα όσα συνέβησαν στο εφετείο την περασμένη Τρίτη αποτέλεσαν τα όσα έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο φύλλο της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, αναφερόμενος στην γενικότερη «μπαχαλοποίηση» της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του Τόπου, τοποθετήθηκε ως εξής για τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα:

«Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας τόπο όταν μάρτυρας σε δίκη -της Χρυσής Αυγής- επιχειρεί να επιβάλει στην πρόεδρο του δικαστηρίου όρους για να καταθέσει - να έχει “κερκίδα” τους συντρόφους του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου; Και όταν δεν γίνονται δεκτοί, η αίθουσα γίνεται γης Μαδιάμ; Από πότε άραγε οι μάρτυρες σε δικαστικές αίθουσες επιβάλλουν στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης δικονομικούς κανόνες οχλοκρατίας;».

Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα στα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Με ένα απόλυτα προκλητικό υφάκι ο «αντιεξουσιαστής» μάρτυρας απαίτησε (και όχι απλώς ζήτησε) να μπουν μέσα οι παρακρατικοί ροπαλοφόροι και κρανοφόροι, οι οποίοι έξω από το εφετείο εκτόξευαν υβριστικά συνθήματα απέναντι σε ζωντανούς και νεκρούς. Συνθήματα, τα οποία θα οδηγούσαν στην άμεση σύλληψή τους, για ρητορική μίσους και προσβολή μνήμης νεκρών, αν φυσικά οι νόμοι αυτοί εφαρμόζονταν στις περιπτώσεις των χαϊδεμένων και σιτιζόμενων από το παρακράτος «κόκκινων» εγκληματιών.

Και όταν η θρασύτατη απαίτησή του δεν έγινε δεκτή, τότε όσοι «σύντροφοι» είχαν παρεισφρήσει ήδη στο δικαστήριο φρόντισαν να τα καταστρέψουν όλα. Όσο κι αν προσπάθησαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, η προσπάθειά τους στέφθηκε τελικά από αποτυχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ