Δώθηκαν τα διαπιστευτήρια της «παγκοσμιοποίησης»

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012 - 12:00

Δώθηκαν τα διαπιστευτήρια της «παγκοσμιοποίησης»

Βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγες μέρες ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, για τριήμερη επίσκεψη και διαδοχικές συναντήσεις με τους αντίστοιχους Έλληνες αξιωματούχους, όπως ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και άλλοι. Μάλιστα πολλές «κακές γλώσσες» λένε πως οι επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν σκοπό την επίλυση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος, αλλά την ασφαλή παραμονή του Ισραηλινού προέδρου στην Ελλάδα.

Σε αυτή την συνάντηση οι έλληνες κυβερνώντες δώσαν τα διαπιστευτήρια στον ισραηλινό πρόεδρο, όπως άλλωστε είχε γίνει και πριν τις εκλογές με τον Αντώνη Σαμαρά, που είχε μεταβεί εσπευσμένα στο Ισραήλ, προκειμένου να λάβει το χρίσμα. Έτσι οι δηλώσεις του Παπούλια και του Σαμαρά βρίθουν από εγγυήσεις προς τον Πέρες ότι «το σχέδιο βαίνει καλώς».

Ο μεν Πέρες είπε: "Η οικονομική κρίση δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η δημιουργία ενός νέου κόσμου...", ενώ αντιστοίχως ο Σαμαράς ήταν πιο άμεσος, αναφέροντας ευθέως την Νέα Τάξη Πραγμάτων, μιλώντας για μια «νέα εποχή»: "Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας Νέας Εποχής..."

Έχει κανείς πλέον αμφιβολίες για το που κινείται η Ελλάδα του 21ου αιώνα; Οι ενδείξεις υπήρχαν φυσικά εδώ και καιρό. Από ότι φαίνεται σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε και σαφείς αποδείξεις.