Δυσωδία κλεφτοΠασόκ: Ζητήθηκε άνοιγμα λογαριασμών για την κλίκα Σημίτη για το σκάνδαλο C4i

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 - 14:40

Δυσωδία κλεφτοΠασόκ: Ζητήθηκε άνοιγμα λογαριασμών για την κλίκα Σημίτη για το σκάνδαλο C4i

Μετά τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου, τον Τσουκάτο και τα δεκάδες άλλα λαμόγια του κλεφτοΠασόκ που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα του αρχιδιαπλεκόμενου Κώστα Σημίτη.

Όπως έγινε γνωστό η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζήτησε το άνοιγμα λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού του κλεφτοΠασόκ, Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001- 2003 και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο.

Μάλιστα, ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το εν λόγω έγγραφο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 6571/2018 και ημερομηνία 30/10/2018, υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημ. Καυκαλά και όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4577/2018.

Το έγγραφο της αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπολοίπων έξι προσώπων ζητεί από τις τράπεζες να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Το άνοιγμα των λογαριασμών συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Olympic Games του 2004, του περίφημου C4i.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο κλεφτοΠασόκ, μια δυσώδης υπόθεση σκανδάλων κρύβεται από κάτω...