Δραστηριότητες Τοπικών: Εύβοια, Δράμα

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 - 08:22

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Ευβοίας μαζί με τους συναγωνιστές Χριστόφορο Τσάγκα και Χρήστο Μουλά παρευρέθηκε στην τελευταία και μεγαλύτερη για την φετινή χρονιά εμποροπανήγυρη στο Αυλωνάρι στην Νότια Εύβοια. Διανεμήθηκε αρκετό ενημερωτικό υλικό, έγιναν συζητήσεις με διάφορους τοπικούς παράγοντες, καθώς και με πολίτες και επαγγελματίες του χώρου.

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Δράμας βρέθηκε την Κυριακή 7/10 στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 114 Χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Παύλου Μελά. Με τον Παύλο Μελά συνδέεται άρρηκτα η Μεγάλη Ιδέα, δηλαδή η απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων και η ενσωμάτωση των υπό κατοχή ελληνικών χωρών στην μητροπολιτική Ελλάδα.

Όπως ο ίδιος ο Παύλος Μελάς έλεγε: «Αναλαμβάνω αυτόν τον αγώνα με όλην μου την ψυχή και με την ιδέα ότι είμαι υποχρεωμένος να τον αναλάβω».

Ο Μελάς θα πέσει ηρωικά παγιδευμένος, από προδοσία, στη Στάτιστα. Ο χαμός του όμως θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού και θα τον αναγκάσει να πράξει το οφειλόμενο χρέος προς τους αλύτρωτους Μακεδόνες. Στην ποτισμένη με αίμα Μακεδονική γη η μνήμη του, παραμένει άσβεστη, σύμβολο εθνικής ενότητας, αντίστασης και υπερηφάνειας.