Δραστηριότητες Τοπικών: Ηλεία, Λακωνία - Συνέντευξη Χρ. Παππά

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 - 08:32

Την Κυριακή 24 Ιουνίου όπως και κάθε τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, οι Έλληνες εορτάζουν την επέτειο της μάχης στην ιστορική τοποθεσία «Πούσι» της Αχλαδινής. Πρόκειται για μεγάλη νίκη των ελληνικών όπλων κατά την εθνεγερσία του 1821, με την οποία εκδιώχθηκαν και οι τελευταίοι μουσουλμάνοι από την Ηλεία. Επρόκειτο για Τουρκαλβανούς ικανούς πολεμιστές που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Λάλα, επέδραμαν και δυνάστευαν τον ελληνικό πληθυσμό της δυτικής Πελοποννήσου και αποτελούσαν σοβαρή απειλή στα νώτα των πολιορκητών της Τριπολιτσάς.

Κλιμάκιο Συναγωνιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις και αποδοκίμασε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της Μακεδονία μας. Οι συναγωνιστές συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης και φωτογραφήθηκαν με μέλη λαογραφικού συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές από την ταινία «Έξοδος 1826».

Στο τέλος της κατάθεσης στεφάνων αποδοκιμάστηκαν εκ νέου ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου, πραγματοποίησε ο γραμματέας της Τ.Ο. Πύργου, Σωτηρόπουλος Μενέλαος.

Για ακόμη μια χρόνια η Χρυσή Αυγή έδωσε δυναμικό παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για την μάχη του Διρού στην Μάνη.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου κλιμάκιο συναγωνιστών από της τοπικές οργανώσεις της Λακωνίας  παρευρέθηκαν στον Πύργο Διρού για να τιμήσουν τις δρεπανοφόρες Μανιάτισσες και την μεγαλειώδη νίκη τους απέναντι στους τούρκους του Ιμπραήμ. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου Νικολάου Μιχαλολιάκου το μέλος της Τ.Ο. Σπάρτης συναγωνιστής Άγις Φωτόπουλος.

Η σημασία της Μάχης του Διρού είναι ύψιστη αφού αποτέλεσε την αντίσταση και διακοπή των σχεδίων του Ιμπραήμ ο οποίος στόχευε στην κατάληψη της αδούλωτης Μάνης με επιθέσεις από δύο πλευρές. Γυναίκες του θερισμού, γέροι και άγουρα παιδιά ήταν ο «στρατός» που αντιστάθηκε στο Διρό και ακύρωσε τα σχέδια των κατακτητών της Ελλάδας γράφοντας μια ακόμα χρυσή σελίδα στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Σάμος μίλησε ο Βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα για την πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της Σάμου.

Περίπου 4.000 λαθρομετανάστες εντοπίζονται στην Σάμο, έχουν ήδη βρεθεί κρούσματα φυματίωσης, αλλά ακόμη η αντεθνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει λάβει μέτρα για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, πιστή στο δόγμα των «ανοιχτών συνόρων».

Παράλληλα, ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στο παραμύθι της εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, αφού στην πραγματικότητα επιβάλλεται στην χώρα αυστηρή εποπτεία και εφαρμόζονται νέα αιματηρά μέτρα. Φυσικά πέρα από την καταστροφή της εθνικής οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησαν το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία του Τόπου.