Δραστηριότητες Τοπικών: Τρικάλων, Δυτικής Μακεδονίας, Χανίων, Κρύας Βρύσης

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 - 08:30

Δραστηριότητες Τοπικών: Τρικάλων, Δυτικής Μακεδονίας, Χανίων, Κρύας Βρύσης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/7 ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων σχετικά το φρικιαστικό έγκλημα του Φενεού Κορινθίας από τους κομμουνιστές το 1944. Η συναγωνίστρια Ελένη Κλαπανάρα εξιστόρησε όλα τα γεγονότα που ξεκίνησαν από τον χειμώνα του 1943 και έλαβαν τέλος τον Ιούλιο του 1944. Εκατοντάδες πτώματα βρέθηκαν στο βάραθρο του Φενεού, αλλά και άλλα που παρέμειναν άταφα, εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης. Γεγονός που μαρτυρά και την βαρβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τους κατοίκους οι ορδές των κομμουνιστών. Τους κατοίκους που δεν θέλησαν να γίνουν όργανα στα χέρια των προδοτών της Πατρίδας και το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή. Επίσης, έγινε αναφορά και στα ανήλικα παιδιά, στις νέες γυναίκες που σφαγιάσθηκαν μαρτυρικά και καταδεικνύει το μέγεθος του εγκλήματος. Ένα έγκλημα που είναι άγνωστο σήμερα, όπως και τόσα άλλα που διεπράχθησαν την περίοδο εκείνη και δείχνει σαφώς, την καλά μελετημένη προσπάθεια ώστε να διαγραφεί η ιστορική μνήμη χάριν μιας κίβδηλης "συμφιλίωσης" με άτομα, που ποτέ δεν απαρνήθηκαν τις εγκληματικές τους πράξεις και ποτέ δεν ζήτησαν συγνώμη για το κακό που προξένησαν στην Ελλάδα.

Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10 και Ασκληπιού
Τρίτη και Σάββατο 19:00 - 22:00

Τ.Ο Χανίων: Ομιλία του ογκολόγου-γενετιστή και ιατρού ολιστικής ιατρικής κ. Βασίλη Κουμεντάκη

Πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο Χανίων η ενδιαφέρουσα ομιλία του ογκολόγου-γενετιστή και ιατρού ολιστικής ιατρικής κ. Βασίλη Κουμεντάκη, σχετικά με το παγκόσμιο ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο που ελέγχεται από τον σιωνισμό, επίσης αναφέρθηκε και σε πολύ ενδιαφέροντα ιατρικά θέματα της ιπποκράτειας ιατρικής. Οι παραβρισκόμενοι στο τέλος έθεσαν τα ερωτήματα τους, ολοκληρώνοντας έτσι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Τ.Ο Χανίων.

Μουσική εκδήλωση Τ.Ο Χανίων (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γιορτή της Τ.Ο Χανίων στα Χανιά. Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχε το παραδοσιακό συγκρότημα κρητικής μουσικής του Γιάννη Κουμιανάκη και οι συναγωνιστές διασκέδασαν με τα ακούσματα της κρητικής λύρας και του λαούτου.

Τ.Ο. Χανίων
Τζανακάκη 40-42 1ος όροφος
Τετάρτη και Κυριακή 19:00-22:00

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής στην Άρδασσα Εορδαίας

Κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή συναγωνιστή Τούφα Στέλιο, επισκέφθηκε την Άρδασσα Εορδαίας το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου 2013.

Η ενημερωτική μας δράση έλαβε χώρα σε γνωστό χώρο συνεστιάσεων της Άρδασσας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από όλη την Εορδαία Κοζάνης. Μοιράσαμε εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους και έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της νέας Εθνικής εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ η οποία κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.

Η εκδήλωση μας ξεκίνησε με την ενημέρωση για τις δράσεις του Πυρήνα Εορδαίας (Πτολεμαΐδας) όπου υπεύθυνος είναι ο συναγωνιστής Σιδηρόπουλος Γεώργιος και συνεχίστηκε με το σχολιασμό από τον συναγωνιστή Τούφα Στέλιο των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων της Χρυσής Αυγής σε μείζονα πολιτικά ζητήματα. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις με την ΕΡΤ και την Δημόσια Τηλεόραση, στην συγκυβέρνηση της Νέας Πασοκρατίας, στο συνέδριο του μορφώματος του Συ.Ριζ.Α. και των συνιστωσών του, στις δημοσκοπήσεις και σε άλλα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδων αναφέρθηκε στις θέσεις της Χρυσής Αυγής για την Εθνική Παραγωγή όπου βασικός πυλώνας ανάπτυξης είναι η γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή και η επιστροφή των Ελλήνων στην πρωτογενή παραγωγή με στόχο την Εθνική Αυτάρκεια.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Εορδαίας ασχολείται αποκλειστικά με τη γεωργία και έγιναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής για την ανάταση της αγροτικής οικονομίας.

Ο υπεύθυνος τύπου & επικοινωνίας της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, συναγωνιστής Τηλαβερίδης Δημήτριος ανέπτυξε τις θέσεις του κινήματος μας σχετικά με την Εθνική Οικονομία, την ΑΟΖ, το λογιστικό έλεγχο και την ανάδειξη του παράνομου χρέους που έχει φορτωθεί ο Έλληνας πολίτης και αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Χρυσή Αυγή θα αναστήσει την οικονομία της χώρας, και θα τονώσει τον παραγωγικό ιστό, τους μικρομεσαίους αγρότες, βιοτέχνες και επαγγελματίες που έχουν γονατίσει από τα μνημόνια και την εν γένει οικονομική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων.

Ακολούθησε διάλογος και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πολίτες οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα είχαν σχεδόν γεμίσει το χώρο της εκδήλωσης. Συζητήθηκαν διάφορα τοπικά προβλήματα της Πτολεμαΐδας όπως η πολιτική της ΔΕΗ να δίνει έργα στους εργολάβους οι οποίοι προσλαμβάνουν λαθρομετανάστες και όχι Έλληνες εργάτες, η απασχόληση λαθρομεταναστών στις αγροτικές εργασίες, η απαξίωση από τον ΟΑΕΔ της Δυτικής Μακεδονίας όσον αφορά τα προγράμματα απασχόλησης ενώ έγιναν πολλές ερωτήσεις για την ιδεολογία των Ελλήνων Εθνικιστών όπως εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή.

Η ενημερωτική μας δράση τελείωσε με την υπόσχεση ότι η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή θα είναι πάντα κοντά στους πολίτες της Πτολεμαΐδας (και της Εορδαίας γενικότερα) με συχνότερες δράσεις και ενημερωτικές συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Ομιλία στα γραφεία της Κρύας Βρύσης

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του γραμματέα της Τ.Ο. Κρύας Βρύσης, Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη.

Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στις ουσιώδεις διαφορές μεταξύ του «Πατριωτισμού» ορισμένων υποτακτικών του διεθνούς σιωνισμού και του Λαϊκού Εθνικισμού. Επίσης, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και έδωσε έμφαση στα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πολύ σοβαρό θέμα που θα προκύψει από μια ενδεχόμενη φορολόγηση αγροτεμαχίων, που θα πλήξει κυρίως τον αγροτικό τομέα.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων πάνω σε αγροτικά και οικονομικά ζητήματα.

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ:
Κεντρική πλατεία
Σάββατο: 18.00-21.00