Δραστηριότητες Τοπικών: Πιερία - Συνέντευξη Η. Παναγιώταρου σε ομογενειακό μέσο

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017 - 08:32

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδεολογική ομιλία από τον συναγωνιστή Νίκο Χρυσομάλλη. Συγκεκριμένα έγινε εκτενής αναφορά στον Έλληνα εθνικιστή Δημήτριο Βεζάνη, πολιτειολόγο, συνταγματολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Μονάχου, καθηγητή στην Πάντειο Σχολή, Νομάρχη Άρτας και Γενικό Διευθυντή του ΙΚΑ τη δεκαετία του 1940 και 1950. Ο Δημήτριος Βεζάνης ξεκαθάρισε έννοιες πολύ σημαντικές γύρω από τον εθνικισμό.

Ο εθνικισμός είναι μια ολοκληρωμένη κοσμοθεωρία. Η διαφορά εθνικόφρονα και εθνικιστή έγκειται στο ότι ο μεν πρώτος πιστεύει στην ιδέα του έθνους αλλά ο εθνικιστής και πιστεύει και είναι έτοιμος να αγωνιστεί για να την πραγματοποιήσει. Ο εθνικισμός εμπεριέχει τον σοσιαλισμό όχι όμως τον άρρωστο σοσιαλισμό των κομμουνιστών που μιλούν για «πάλη των τάξεων» και διχόνοια αλλά για τον σοσιαλισμό που λέει δημιούργησε και θυσιάσου χάριν του συνόλου, ένας σοσιαλισμός-εθνικός που πιστεύει στην συνεργασία των τάξεων και στην εθνική ομόνοια. Ο εθνικισμός είναι κατεξοχήν κίνημα λαϊκό.  

Η Χρυσή Αυγή Πιερίας δεν σταματά ποτέ τον αγώνα για την ενημέρωση του πιερικού λαού. Και αυτό το Σάββατο 1 Απριλίου με το τραπεζάκι ενημέρωσης κάτω από τα γραφεία του κινήματος, στελέχη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν εφημερίδες και ενημέρωναν τους πολίτες για θέματα που αφορούν το κίνημα και τις δράσεις του. Ούτως ή άλλως η μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει τον Έλληνα, που δεν ψήφισε μνημόνια, που δεν θέλει την ισλαμοποίηση της χώρας και έχει ρεαλιστικό πρόγραμμα για να κυβερνήσει και να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα, είναι μόνο, η Χρυσή Αυγή. 

Συνέντευξη Ηλία Παναγιώταρου στο wpso.com