Δραστηριότητες Τοπικών: Πάτρα, Δράμα, Καστοριά

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 - 08:34

Τ.Ο. Πατρών: Εκτεταμένη διανομή εφημερίδων στην ευρύτερη περιοχή Ρίου

Την Κυριακή 7 Μαΐου κλιμάκιο συναγωνιστών από την Τοπική Οργάνωσης Δράμας συμμετείχε στον εορτασμό της 73ης επετείου της ηρωικής μάχης των Ελλήνων πατριωτών στη γέφυρα των Παπάδων Δράμας, εναντίον των Βουλγάρων κατακτητών. Η υποδοχή των συναγωνιστών από το πλήθος ήταν θερμή, καθώς η συχνή παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ελλήνων που με τη θυσία τους πέρασαν στο πάνθεο των ηρώων, γίνεται για λόγους σεβασμού και όχι αυτοπροβολής, όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν οι απάτριδες μνημονιακοί και οι τηλεαστέρες της πολιτικής.

Τον δήμαρχο Καστοριάς, κ. Αγγελή Ανέστη, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής Καστοριάς, με επικεφαλής τον συναγωνιστή Τούφα Στέλιο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων γύρω από μείζονα ζητήματα που αφορούν τον νομό. Ο συναγωνιστής Τούφας παρέθεσε μία σειρά από προτάσεις και λύσεις γύρω από ζητήματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας, της αξιοποίησης της γεωργικής παραγωγής και επεσήμανε πως δεν αρκεί απλά η καταγραφή των προβλημάτων, αλλά η άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την οριστική απομάκρυνση του νομού από την ανεργία και την ύφεση.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που τέθηκαν υπόψη του κ. δημάρχου και συζητήθηκαν διεξοδικά είναι η ανάγκη μέριμνας και προστασίας των τρίτεκνων του νομού, η ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τους ΑΜΕΑ, η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ώστε να γίνει προσιτό σε όλα τα νοικοκυριά, η ίδρυση παιδικού σταθμού για τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας, η αξιοποίηση του ΤΕΙ και η επιστροφή των φοιτητών στον νομό, η έμπρακτη στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα (θέμα που ανέδειξε η Χρυσή Αυγή με επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου στις κατεστραμμένες εκτάσεις), και, τέλος, η ανάδειξη της ιστορίας πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης με την ανέγερση μνημείου ή προτομής του Μ. Αλεξάνδρου. 

xamak.gr