Δραστηριότητες Τοπικών: Κοπή παραδοσιακής βασιλόπιτας σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 - 08:33

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα κατάμεστα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας παρουσία μελών, στελεχών και βουλευτών του κινήματος.

Εκατό και πλέον συναγωνιστές και συναγωνίστριες έδωσαν το παρόν σε μία εθιμοτυπική εκδήλωση η οποία τελικά εξελίχθηκε σε μία αληθινή γιορτή, καθώς το συναγωνιστικό κλίμα και η εύθυμη διάθεση μετατράπηκαν σε ενθουσιασμό και αυθόρμητα χειροκροτήματα, αφού με το πέρας των σύντομων χαιρετισμών των στελεχών του κινήματος ακολούθησε η ανακοίνωση της καθόδου της Ελληνικής Αυγής στις εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης με υποψήφιο δήμαρχο τον συναγωνιστή Ματθαιόπουλο Αρτέμη.

Το κλίμα ανόδου του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος είναι έκδηλο και παρά τις μεθοδεύσεις και τη συνωμοσία σιωπής που έχει επιβάλει το ανθελληνικό καθεστώς, η Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, όντας η μοναδική κυψέλη εθνικισμού στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, θα συνεχίσει αμείωτη τον αγώνα της.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας του νομού Κιλκίς η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς και πολιτική ομιλία του βουλευτή του νομού, συναγωνιστή Χατζησάββα Χρήστου.

Δεκάδες νέοι και νέες, παλαιοί συναγωνιστές και στελέχη του κινήματος έδωσαν το παρόν σε μία λιτή εκδήλωση με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο νομός του Κιλκίς δεν αποτελεί μονάχα ένα από τα ισχυρότερα προπύργια της Χρυσής Αυγής στην Μακεδονία, αλλά και μία παραδοσιακά πατριωτική πόλη, η οποία υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο περιοδείας του σε νομούς της Μακεδονίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο συναγωνιστής Χατζησάββας Χρήστος τόνισε πως η προδοσία της Μακεδονίας από το ΣΥΡΙΖΑ και το λοιπό «δημοκρατικό τόξο» δεν αποτελεί «τετελεσμένο» γεγονός για τους Χρυσαυγίτες και επανέλαβε πως πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.