Δραστηριότητες Τοπικών: Ηλεία, Κιλκίς

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 - 09:14

Εκδήλωση Μνήμης για τους νεκρούς άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων Ασφαλείας στην ενέδρα συμμοριτών στην Χαβαρόβρυση Ηλείας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 το πρωί, για 16η συνεχή χρονιά από συγγενείς και φίλους των πεσόντων. Το Θρησκευτικό Μνημόσυνο στο Χάβαρι του Δήμου Ήλιδας γίνεται κάθε χρόνο στο σημείο εκείνο όπου βρίσκεται το Ηρώο και το εικονοστάσι για τους 33 άνδρες του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου.

Συναγωνιστές από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΗΛΕΙΑΣ από Αμαλιάδα, Πύργο και άλλες περιοχές του νομού μας αλλά και από την Αχαΐα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής και κατετέθη Στεφάνι Τιμής εκ μέρους του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου.

Στην εκδήλωση μάλιστα μίλησε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πύργου, Συναγωνιστής Μενέλαος Σωτηρόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε στους παριστάμενους ότι είμαστε υπερήφανοι Έλληνες Εθνικιστές και δεν απολογούμαστε σε κανέναν για αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στα δεκάδες εγκλήματα των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά των Ελλήνων ενστόλων αλλά και αμάχων πολιτών, τα οποία όχι μόνο έχουν αποσιωπηθεί, αλλά οι εγκληματίες παρουσιάζονται ως ήρωες και οι Αληθινοί Ήρωες ως προδότες. Τέλος ήταν καταιγιστικός απέναντι στους πατριδοκάπηλους της ΝΔ, η οποία σέβεται τους «αγώνες» της αριστεράς… Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Παρουσία του συναγωνιστή Χατζησάββα Χρήστου, βουλευτή Κιλκίς σε δοξολογία και μαθητική παρέλαση με αφορμή την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Γουμένισσας του Νομού Κιλκίς από τον τουρκικό ζυγό και την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα για την διασφάλιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας από τους σφετεριστές Βουλγάρους.