Δραστηριότητες τοπικών: Δράμας, Δυτικής Αττικής, Ηρακλείου, Αθηνών, Βορείων Προαστίων

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013 - 17:27

Τ.Ο. Δράμας: Κατάθεση στεφάνου για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Δράμας και πορεία στην πόλη

Τη Δευτέρα 1/07/ 2013 το πρωί, η Τ. Ο. Δράμας συμμετείχε στην τελετή για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Κατατέθηκε στεφάνι, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Δράμας.

Δεκάδες Συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας για να συμμετάσχουν στην τελετή για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Δράμας. Μετά την κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής της Ν.Ε. Δράμας, Συναγωνιστή Παπαδόπουλο Δημήτριο στο μνημείο της Ελευθερίας επί της οδού Εθνικής Αμύνης, ακολούθησε πορεία στα κεντρικότερα σημεία της πόλης.  

Οι Συναγωνιστές αποθεώθηκαν από τους περαστικούς συμπολίτες μας, αλλά και από πλήθος κόσμου που καθόταν στις καφετέριες της πόλης. Η πορεία κατέληξε μπροστά στα γραφεία του Κινήματος. Τέλος, σε στάση προσοχής, Συναγωνιστές και περαστικοί απήγγειλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΔΡΑΜΑ: Εθνικής Αμύνης 55 - 1ός όροφος
Τετάρτη και Παρασκευή 19.00-22.00
Τηλ. 6978 834611

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Απόδοση τιμών στον Αισχύλο 

H Τοπική Οργάνωση Δυτικής Αττικής, τιμά τους μεγάλους τούς Ήρωες που ανέδειξε η Ιερά πόλη της Ελευσίνας. Κάθε χρόνο Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, λίγο πριν το Θερινό Ηλιοστάσιο αποδίδουν τιμές στο περίτεχνο άγαλμα του μεγάλου «πατέρα της τραγωδίας» Αισχύλου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στη γενέτειρα του, την Ελευσίνα. 

Διαβάζονται αποσπάσματα από τη μεγάλη του προσφορά στην αρχαία τραγωδία, και αποδίδονται τιμές για τον υπέρμετρο ζήλο που έδειξε μαχόμενος για την πατρίδα του την Ελλάδα ως απλός στρατιώτης. Με ταπεινότητα και πραότητα, προσέφερε τα μέγιστα στον Ελληνισμό. Πέρασε με αυτόν τον τρόπο στο Πάνθεον των Αθανάτων, δείχνοντας σε εμάς τα παιδιά του, τον δρόμο για έναν ενάρετο τρόπο ζωής. 

«Το γιο του Ευφορίωνα, τον Αθηναίο Αισχύλο, κρύβει νεκρό το μνήμα αυτό της Γέλας με τα στάρια. Την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα το άλσος και ο Μήδος ο ακούρευτος, οπού καλά την ξέρει.»

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: 17 χλμ Νέας Εθνικής Οδού
Τετάρτη και Παρασκευή: 19:00-21:00
Τηλ.: 210 5571360

Τ.Ο. Ηρακλείου: Συνεχείς δράσεις στην Κρήτη

Θετική ήταν η ανταπόκριση και υποδοχή των κατοίκων του Ασημίου, Χάρακα και Πύργου, κατά τη διανομή εφημερίδων και φυλλαδίων με τις θέσεις του Κινήματος. Την ενημερωτική αυτή δράση πραγματοποίησαν Συναγωνιστές της Τ.Ο. Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης, στην ενδοχώρα του νομού και μέσα σε ένα πλαίσιο πολλών άλλων προγραμματισμένων δράσεων που θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. 

Χαρακτηριστική ήταν η φράση που επανειλημμένα ακούστηκε από τα στόματα απλών ανθρώπων του λαού μας: «να μας έρχεστε πιο συχνά, είστε η τελευταία ελπίδα που μας απέμεινε», φράση που υποδηλώνει και τονίζει την αίσθηση ευθύνης για την αποστολή των Αγωνιστών του Λαϊκού Εθνικισμού, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση της Πατρίδας από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες της.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ηροδότου 87 (περιοχή Ν. Αλικαρνασσό)
Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-22.00

Τ.Ο. Αθηνών: Βιντεοπροβολή για την εγκληματικότητα

Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την προβολή στην Τ.Ο. Αθηνών με θέμα την εγκληματικότητα που μαστίζει την πρωτεύουσα και ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των λαθρομεταναστών. Επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις στο κέντρο των Αθηνών αλλά και κάτοικοι μίλησαν για τον φόβο που αισθάνονται καθημερινά ακόμα και για την ζωή τους υπό την απειλή των αλλοδαπών.

 Το κράτος είναι ανύπαρκτο και αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες, και τις περιουσίες τους. Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι μια ισχυρή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει  τόπος από κάθε λογής τριτοκοσμικούς εγκληματίες.

ΑΘΗΝΑ: Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030 Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Τ.Ο. Βορείων Προαστίων: Ανοιχτή εκδήλωση - Συζήτηση 

Την 1η Ιουλίου 2013, στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με τα Μέλη του Πενταμελούς Συμβουλίου, τους Συναγωνιστές Χρήστο Φραγκάκη και Γιάννη Κλειδή με κεντρικό θέμα τον σχολιασμό των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων και της επικαιρότητας.

 Οι δεκάδες Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες που κατέκλυσαν, για άλλη μια φορά, τα γραφεία της Τοπικής, είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλά σχόλια και να θέσουν ερωτήσεις. Οι Συναγωνιστές του Πενταμελούς, απάντησαν με επιχειρήματα, επιλύοντας κάθε απορία, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική  ανταλλαγή απόψεων και διάλογος πάνω στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα σαν Λαός, σαν Έθνος και σαν Κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών από λαθρομετανάστες εναντίον Ελλήνων και το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στην ψυχή κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος νοιώθει απροστάτευτος και απειλούμενος κάθε μέρα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στη γειτονιά του, στην πόλη του.

ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Λ. Ηρακλείου 426, Ν. Ηράκλειο
Δευτέρα και Παρασκευή 19:00 - 21:00
Τηλ: 210 2810610