Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε πανικό η πολιτική αγωγή - Δεν τους βγήκε η κατάθεση Κουσουρή και άρχισαν τις ύβρεις κατά του Δικαστηρίου!

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 - 18:04

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε πανικό η πολιτική αγωγή - Δεν τους βγήκε η κατάθεση Κουσουρή και άρχισαν τις ύβρεις κατά του Δικαστηρίου!

Πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις είχαμε στην δίκη της Χρυσής Αυγής την εβδομάδα που μας πέρασε.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Δημήτρης Κουσουρής, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε περιστατικό που έγινε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τον Ιούνιο του 1998. Στις πιεστικές ερωτήσεις που του έκανε το Δικαστήριο, ο Κουσουρής δεν μπόρεσε να συνδέσει τον τραυματισμό του με την υπόθεση που δικάζεται τώρα εναντίον του Εφετείου Αθηνών.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε στις τάξεις της πολιτικής αγωγής τόσο έντονο εκνευρισμό, ώστε έφτασαν μέχρι του σημείου να εκτοξεύσουν ύβρεις κατά του Δικαστηρίου. Ειδικότερα, ενώ είχε τελειώσει η κατάθεση του Κουσουρή και εξετάζονταν ο επόμενος μάρτυρας Πέτρος Κωνσταντίνου, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την απαγόρευση μίας συγκεκριμένης ερώτησης που έκανε ο δικηγόρος των αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστας Παπαδάκης.

Η απόφαση της Προέδρου να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη οργής του Κώστα Παπαδάκη και την συνακόλουθη διακοπή της συνεδρίασης λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε.  Την ώρα που οι Δικαστές είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, ο κύριος Παπαδάκης φώναξε δυνατά προς την Έδρα: «Εσείς φταίτε!» Η Πρόεδρος αμέσως είπε στον συνήγορο: «Σε ποιον απευθύνεστε κύριε Παπαδάκη;» «Σε σας!» απάντησε προκλητικά ο συνήγορος.

Χωρίς να χάσει χρόνο, η Πρόεδρος ζήτησε με επιτακτικό τρόπο από τον γραμματέα να καταχωρίσει στα πρακτικά την μομφή που απηύθυνε προς το Δικαστήριο ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής.

Ας δούμε λοιπόν τα κυριότερα σημεία της κατάθεσης του Δημήτρη Κουσουρή, που καταδεικνύουν ότι αυτή υπήρξε λίαν αδύναμη:

«Πρόεδρος: Είπατε για ύπαρξη ομάδων εντός της Χρυσής Αυγής, που είχαν στόχους, που στοχοποιούν, επιτίθενται κλπ. Ξέρετε εσείς μέλη των ομάδων αυτών;
Μ: Όχι. 
Πρ.: Ονόματα μελών.
Μ: Ονόματα μελών, για παράδειγμα….όχι. Δεν γνωρίζω κάποιον απ’ αυτούς…
Πρ.: Στην δίκη σας την υπόθεση θεωρείτε ότι η απόφαση λήφθηκε από ποιον;
Μ: Η απόφαση ελήφθη από την συγκεκριμένη ομάδα που μου επιτέθηκε, με βάση την στοχοποίησή μου ως μέλος των κινητοποιήσεων για τον νόμο Αρσένη, ως συνδικαλιστή που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με έναν τρόπο δημόσιο...

Δικηγόρος υπεράσπισης: Το πρωί τι ώρα πήγατε στα δικαστήρια της Ευελπίδων;
Μ: Λίγο μετά τις 9.
Δ: Τι ώρα φύγατε;
Μ: Νωρίς το μεσημέρι. Έλειψα περίπου 3 ώρες και επέστρεψα γύρω στις 16:30.
Δ: Πού πήγατε;
Μ: Στο σπίτι μου.
Δ: Μόνος σας ή μαζί με άλλους;
Μ: Μόνος μου.
Δ: Κατά την αποχώρησή σας, σας εμπόδισε κάποιος να φύγετε από τα Δικαστήρια;
Μ: Όχι.
Δ: Αντιληφθήκατε κάποιον να σας παρακολουθεί;
Μ: Όχι.

Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr