Δίκη Χρυσής Αυγής: «Contact Person» σε κονδύλια του George Soros η μάρτυρας της πολιτικής αγωγής!

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017 - 18:21

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Contact Person» σε κονδύλια του George Soros η μάρτυρας της πολιτικής αγωγής!

Η τελευταία μάρτυρας για το έτος 2017 ήτανε η Ελένη Τάκου (μέλος ΜΚΟ), η οποία κατέθεσε την περασμένη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου. Η Τάκου κλήθηκε από την πολιτική αγωγή για να καταθέσει λόγω του ότι κατά τα έτη 2012-2014 διετέλεσε Συντονίστρια στην ΜΚΟ «Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας».

Από αυτά που είπε η Τάκου στο Δικαστήριο, καταδείχθηκε ότι όσοι επιχειρούσαν να «φορτώσουν» στην Χρυσή Αυγή το «φαινόμενο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα», ματαιοπονούσαν. Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στην μάρτυρα, αφορούσαν κατά κύριο λόγο επιθέσεις που φέρεται να έχουν γίνει σε βάρος αλλοδαπών τα έτη 2012 και 2013.

Όπως διευκρίνισε η μάρτυρας, μόνο σε 8 από τα 154 περιστατικά που κατέγραψε η οργάνωσή της για το έτος 2012 και μόνο σε 15 από τα 166 περιστατικά που κατέγραψε αντιστοίχως για το έτος 2013, «οι αλλοδαποί-θύματα των επιθέσεων ή οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων αναγνώρισαν άτομα που συνδέονται με την Χρυσή Αυγή».

Στην συνέχεια, η Τάκου ξεκαθάρισε ότι το «Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας» ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ των στοιχείων που παρέχονταν από τους αλλοδαπούς, δηλαδή δεν έκανε έλεγχο του κατά πόσον αυτά που έλεγαν οι αλλοδαποί ήταν αληθή ή όχι. Αρκούνταν μόνο σε αυτά που οι αλλοδαποί δήλωναν στις φόρμες καταγραφής με τις οποίες τους προμήθευε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Άλλωστε, οι καρτέλες τις οποίες παραλάμβανε η Τάκου ως Συντονίστρια, είχαν καλυμμένο το πεδίο με τα στοιχεία ταυτότητας (όνομα κλπ.)  του αλλοδαπού ο οποίος προέβαινε στην καταγγελία. Δηλαδή, η επεξεργασία των καταγγελιών ώστε να καταχωρηθούν τα εξ αυτών συμπεράσματα στις ετήσιες εκθέσεις που δημοσίευε η ΜΚΟ, βασίζονταν σε ανώνυμες και όχι επώνυμες φόρμες καταγραφής.

Το σημαντικότερο είναι ότι η μάρτυρας δεν εισέφερε κανένα στοιχείο που να συνδέει την Χρυσή Αυγή όχι απλώς με τα άτομα, αλλά με τις πράξεις αυτών των φερομένων δραστών.

Διότι είναι προφανές ότι, το να φορέσει κάποιος μπλούζα η οποία γράφει «Χρυσή Αυγή» και να χτυπήσει κάποιον αλλοδαπό, σε καμία περίπτωση δεν γεννά ποινικές ευθύνες για τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι σαφές σε οποιονδήποτε γνωρίζει στοιχειώδη νομικά. Το ίδιο ισχύει και αν κάποιος επιτεθεί σε αλλοδαπό λέγοντάς του «Είμαι Χρυσή Αυγή». Δεν είναι δυνατόν να αποδώσει κάποιος ποινική ευθύνη στους Βουλευτές επειδή αυτός που τέλεσε το αδίκημα είναι οπαδός, ψηφοφόρος κλπ.  του κόμματος.   

Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν σαν να δεχόμασταν την ύπαρξη συλλογικής ευθύνης με βάση το πολιτικό ή ιδεολογικό φρόνημα, πράγμα που είναι ρητώς και κατηγορηματικώς ξένο προς το Σύνταγμα και τους ποινικούς νόμους της Ελλάδος.   

Από τα παραπάνω καθίσταται πρόδηλο ότι η ως άνω μάρτυρας δεν είχε κάτι ουσιώδες να εισφέρει στο ποινικό ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αλλά προσήλθε να καταθέσει αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια ενός στρατευμένου «αντιφασιστικού» καθήκοντος το οποίο πηγάζει από τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

Δεν έκρυψε άλλωστε τις σχέσεις της με τον Σύριζα, καθώς παραδέχθηκε ότι από τις 27 Ιανουαρίου 2015 έως τις 20 Αυγούστου 2015 ήταν διευθύντρια του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο 2016, ήταν διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα!

Το ενδιαφέρον με την συγκεκριμένη μάρτυρα, είναι ότι εμφανίζεται ως εμπλεκόμενη σε διάθεση κονδυλίων από το Open Society Foundation του διαβόητου George Soros...

Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr