Δίκη Χρυσής Αυγής: Γκάφα ολκής από τον μάρτυρα κατηγορίας καταρρίπτει το κατηγορητήριο και για την υπόθεση της Ιεράπετρας

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 - 00:28

Δίκη Χρυσής Αυγής: Γκάφα ολκής από τον μάρτυρα κατηγορίας καταρρίπτει το κατηγορητήριο και για την υπόθεση της Ιεράπετρας

Κατάφερε το ακατόρθωτο ο μάρτυρας κατηγορίας Ανδρέας Μπιλάλης, υπεύθυνος του ελαιουργείου στην Βαϊνιά Ιεράπετρας. Με τα λεγόμενά του έβγαλε μόνος του ψεύτη τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται πλήρως η κατάθεσή του.

Επί μία ώρα έδινε την περιγραφή ενός ατόμου (Γ. Πετράκης) το οποίο υποτίθεται ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης σε Πακιστανούς λαθρομετανάστες στην Βαϊνιά Ιεράπετρας στις 13-02-2013.

Περιέγραψε τα ρούχα που υποτίθεται ότι φορούσε ο κατηγορούμενος, έδωσε αναλυτική περιγραφή των κινήσεών του, πότε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πότε κατευθύνθηκε προς το σπίτι των Πακιστανών. Ο Μπιλάλης δήλωσε βέβαιος για το πρόσωπο του δράστη λέγοντας μάλιστα ότι τον «φωτογράφισε» στη μνήμη του εκείνο το βράδυ.

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου και του διάβασε ένα εκτενές απόσπασμα από την ανακριτική του κατάθεση. Εκεί λοιπόν, ο ίδιος μάρτυρας κατονόμαζε άλλον κατηγορούμενο ως δράστη (Σάββας Γαροφαλάκης). Δηλαδή περιέγραφε τα ίδια πραγματικά περιστατικά και τα απέδιδε σε άλλο πρόσωπο!!!

Εκεί ο Μπιλάλης έχασε κυριολεκτικά το χρώμα του και άρχισε να στριφογυρίζει στην καρέκλα του προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι «τα ‘γραψαν λάθος» στην κατάθεσή του.

Είναι προφανές ότι ο μάρτυρας δεν είχε δει κανέναν κατηγορούμενο και οι αναγνωρίσεις του ήταν ψευδείς. Επειδή όμως είχε περάσει αρκετός καιρός και δεν θυμόταν το πρώτο ψέμα που είχε πει, υπέπεσε και σε δεύτερο ψέμα κατονομάζοντας διαφορετικό άτομο αυτή τη φορά.   

Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr