Διεκδικεί την πατρότητα της Ολυμπιακής φλόγας ο Ερντογάν!

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012 - 21:43

Η παντελής έλλειψη δυναμικής εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής και οι συνεχιζόμενες υποχωρήσεις στην επιθετικότητα της Τουρκίας σε μείζονα ζητήματα (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, λαθρομετανάστες, Κυπριακό) έχουν αποθρασύνει πλήρως τους... καλούς μας γείτονες. Ο  τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ υποστήριξε πως η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων ανήκει στην Τουρκία και θα πρέπει να της επιστραφεί. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία!

Ο υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα: " Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της”.

Επειδή η γελοιότητα έχει και τα όριά της δεν θα μπούμε στην διαδικασία να απαντήσουμε στις ανιστόρητες μυθοπλασίες του Ερντογάν. Εξάλλου, το μόνο "Ολυμπιακό άθλημα" στο οποίο οι γείτονες καταλαμβάνουν επάξια το χρυσό μετάλλιο είναι η διακίνηση λαθρομεταναστών!