Για τον Βούτση η ελληνικότητα είναι θέμα τύπων και όχι ουσίας

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 - 22:46

Με το γνωστό καυστικό ύφος γραφής του, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος φροντίζει με κείμενό του στην «Δημοκρατία» να δώσει μια άλλη διάσταση στα όσα απίστευτα δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την περασμένη Πέμπτη, επιχειρώντας απεγνωσμένα να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν από τον Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Υπό τον τίτλο «Ο Νίκος Βούτσης ως σύμβολο» και υπότιτλο «Επιχειρήματα. Βαθύνοια. Ρητορική δεινότητα. Κύρος. Σεβασμός. Πατριωτισμός. Στοιχεία της καθημερινότητας της Βουλής. Της Βουλής μιας άλλης χώρας, φυσικά…», ο Λιάκος γράφει τα εξής:

«Ο Νίκος Βούτσης δεν είναι το αίτιο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Η ιδιότητά του, αυτή του προέδρου της Βουλής, φανερώνει ότι ο συμπαθέστατος πολιτικός είναι η προσωποποίηση της κατάστασης. Ομοίως και το σκεπτικό του, αυτό που αρθρώνει με φωνή παλλόμενη και ηπίως φάλτσα, ανεπαίσθητα ένρινη, πριμάτη και καραμουζάτη, η οποία θυμίζει σκηνή όπου τρομπονίστες και τρομπετίστες κουρδίζουν τα πνευστά τους πριν παίξουν στο παρακμιακό μπαρ-εστιατόριο της δεκαετίας του ’60.

Ο Νίκος Βούτσης, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, σε μια από τις εξαιρετικά διαιτητικές ομιλίες του (τροφή για σκέψη γεμάτη φυτικές ίνες, φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα) είπε τα ακόλουθα:

“Κανένας Έλληνας βουλευτής δεν μπορεί να καλείται να δηλώσει στην ελληνική Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν πιστεύει κάπου αλλού ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα, διότι οι Έλληνες βουλευτές εκλέγονται. Μερικοί εξ αυτών, μάλιστα, είναι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι πολίτες, Έλληνες βουλευτές και από τη δεκαετία του ’90 έχουν εκλεγεί τέσσερις και πέντε φορές, σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους, τον εκλογικό νόμο και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών, που ζουν εκεί και πιστεύουν ό,τι πιστεύουν, ουδείς έχει το δικαίωμα να τους ζητάει αυτή τη δήλωση και τη μαρτυρία μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Κοντολογίς, αν θεωρείς μητέρα πατρίδα σου την Τουρκία, θαυμάζεις τον Ατατούρκ και μόλις βλέπεις τον Ερντογάν, αισθάνεσαι σαν μαζορέτα που αντικρίζει δίμετρο αστέρα του ΝΒΑ, δεν τρέχει και τίποτα. Εξελέγης μπρε τζάνουμ και τα άλλα τα χαϊβάνια που πληρώνουν φόρους για να σε ταΐζουν δεν νομιμοποιούνται να ξέρουν πώς και τι φρονείς.

Αφού ψηφίστηκες, δεν μπορεί να σε ρωτήσει κάποιος τι θα έκανες σε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ας είμεθα αβροί. Ας είμεθα κομψοί. Και διακριτικοί να γίνομεν. Η ελληνικότητα είναι θέμα τύπων. Όχι ουσίας. Μέχρι να αλωθεί η Ελλάς και ο τύπος να προβλέπει τη δήλωση νομιμοφροσύνης στον μεγαλόθυμο σουλτάνο. Άφεριμ!».

Τα συμπεράσματα του Παναγιώτη Λιάκου, που αντανακλούν τα ανάλογα συμπεράσματα αναρίθμητων συμπατριωτών μας, αποτελούν την καλύτερη ηθική και πολιτική δικαίωση για το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών και την αυτονόητη αντιμετώπιση, τύπου «Συνταγματικού τόξου», που αυτό είχε από τον Βούτση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε επίσης: Βούτσης: Οι Έλληνες βουλευτές δεν είναι ανάγκη να έχουν Πατρίδα την... Ελλάδα! ΒΙΝΤΕΟ