«Βόμβα» από τον ΔΟΜ: «Οι πρόσφυγες να μάθουν να ζουν στην Ελλάδα»! Έρχεται η μονιμοποίησή τους

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 - 12:24

Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, οι αποδείξεις εκείνες που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα προορίζεται να μετατραπεί σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Χαρακτηριστικό δείγμα το δημοσίευμα της «Καθημερινής» με τίτλο «Οι πρόσφυγες να μάθουν να ζουν στην Ελλάδα», όπου διαβάζουμε και τα εξής:

“Στην ένταξη στην ελληνική κοινωνία όσων χαρακτηρίζονται πρόσφυγες εστιάζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) τις προσπάθειές του. «Το 2019, ο Οργανισμός θα παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους καταυλισμούς αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, συνολικά 26 δομές, σε συνεργασία με το DRC (Danish Refugee Council)», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΔΟΜ Ελλάδας Gianluca Rocco, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Rocco ανέφερε ότι «οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά έχουν σταθεροποιηθεί όπως συμβαίνει ωστόσο κάθε χρόνο τέτοια εποχή» και σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη φάση της επείγουσας κατάστασης στην κανονικότητα. Ο ΔΟΜ -με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- παρέχει στέγαση και εξειδικευμένες υπηρεσίες στον μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό που μεταφέρθηκε από τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Κω και της Λέρου τους τελευταίους μήνες, σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα.

Μεταξύ των επωφελουμένων είναι 1.086 γυναίκες και 818 παιδιά, ενώ συνολικά οι φιλοξενούμενοι αγγίζουν τις 2.500 σε 11 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος «FILOXENIA-Temporary Shelter and Protection forthe Most Vulnerable Migrants in Greece», για την κάλυψη των αναγκών 6.000 ατόμων. Ο κ. Rocco, ωστόσο, επεσήμανε ότι πρόκειται για θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει κόσμο από τα νησιά στην ενδοχώρα, την οποία στηρίζουμε, δεν θα αποδώσει αν οι άνθρωποι που έρχονται δεν έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να βγουν από την κατάσταση της επείγουσας βοήθειας και να ζήσουν κανονικά. Αλλιώς θα χτίζουμε συνέχεια νέους καταυλισμούς», τόνισε χαρακτηριστικά. Στην κατεύθυνση της προσπάθειας ένταξης, ο πρόεδρος του ΔΟΜ Ελλάδας ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί πιλοτικά προγράμματα στήριξης των προσφύγων για τους πρώτους έξι μήνες μετά την αποδοχή του αιτήματος ασύλου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα παρέχονται στέγαση, μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά και βοήθεια ώστε οι πρόσφυγες «να μάθουν να ζουν στην Ελλάδα». Παράλληλα, όσον αφορά τις δυνατότητες απασχόλησης, εξετάζονται οι πιθανότητες για την αγορά του τουρισμού και τις αγροτικές εργασίες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία”.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε τι ακριβώς συμβαίνει. Με «αντάλλαγμα» κάποια κονδύλια από την ΕΕ, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρο μόνιμης εγκατάστασης των λαθρομεταναστών που θα έρχονται υπό τον μανδύα του «πρόσφυγα» στην Χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Rocco, «οι πρόσφυγες να μάθουν να ζουν στην Ελλάδα». Και αυτό, βεβαίως, συνεπάγεται «να μάθουν» και οι Έλληνες (και να συνηθίσουν στην ιδέα αυτή) να συμβιώνουν με τους «πρόσφυγες», οι οποίοι ήρθαν και θα συνεχίζουν να έρχονται στην Πατρίδα μας.

Την ώρα που αυξάνονται οι χώρες της Ευρώπης οι οποίες αντιλαμβάνονται την πραγματική φύση του λεγόμενου «μεταναστευτικού ζητήματος» και τους κινδύνους που αυτό κρύβει για την συνοχή και την ασφάλειά τους, στην Ελλάδα οι ελληνόφωνοι εθνομηδενιστές όλου του φάσματος του «Συνταγματικού τόξου» κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μετατρέψουν την Χώρα σε χώρο και τον Ομοιογενή Λαό της σε ετερογενή πληθυσμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ