Οι προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ ξεμπροστιάζουν τους πολιτικάντηδες: Μόνο η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας!

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 - 16:08

Οι προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ ξεμπροστιάζουν τους πολιτικάντηδες: Μόνο η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται ενάντια στην προδοσία της Μακεδονίας!

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις Ζάεφ, με τις οποίες ο σκοπιανός πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα ελληνικά σχολεία.

Ουδεμία έκπληξη μας προκαλεί μία τέτοια εξέλιξη, αφού σύσσωμο το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, δηλαδή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, παραχώρηση εκ της οποίας απορρέουν οι σκοπιανές απαιτήσεις για εθνότητα και γλώσσα.

Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει σαφή και πάγια θέση για το ζήτημα ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας, είτε ως όνομα κράτους, είτε ως «εθνότητα» ή «γλώσσα» των πολιτών αυτού του κράτους, θέση η οποία έχει διατρανωθεί ήδη από το πρώτο φύλλο της εφημερίδος μας το 1993.

Σε αυτή την κατεύθυνση σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής στο Ράδιο Ενημέρωση Πιερίας

Καταρχάς, μιας και απευθύνομαι σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Πιερίας, να πούμε ότι είναι πέρα για πέρα ανιστόρητο ότι τα Σκόπια δικαιούνται την ονομασία «Μακεδονία». Η Μακεδονία στην πραγματικότητα ήταν μία περιοχή γύρω από την Πιερία, με το Δίον. Αργότερα επεκτάθηκε Βόρεια και μόνο στο νότιο τμήμα των Σκοπίων για ένα διάστημα επί Φιλίππου του Β’ και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην συνέχεια. Επομένως το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιείται ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι γεωγραφικά περιοχή της ιστορικής Μακεδονίας δεν στέκει σε καμία περίπτωση. Το θέμα εθνότητας είναι πραγματικά για γέλια και δεν στέκει σε καμία ιστορική κρίση, δεν υπάρχει εθνότης… Μακεδόνων! Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένας κλάδος των Δωριέων και καμία σχέση έχουν οι Σλάβοι που κατοικούν στα Σκόπια με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Χρησιμοποιούν και ως επιχείρημα μία φράση του Μ. Αλεξάνδρου από τον Αρριανό που είπε ότι «θα μιλήσουμε Mακεδονιστί», εννοώντας ότι θα μιλήσουμε την μακεδονική διάλεκτο. Ως γνωστόν η Ελληνική Γλώσσα έχει πολλές διαλέκτους ακόμα και σήμερα. Έτσι συνέβαινε και στην αρχαιότητα. Ήταν η Αιολική, η Δωρική, η Μακεδονική διάλεκτος, αλλά όλες αυτές ήσαν διάλεκτοι μίας και μόνης γλώσσας, της Ελληνικής. Γλώσσα, εθνότητα και όνομα, λοιπόν, είναι Ελληνικά και σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα η οποιαδήποτε κυβέρνηση να τα παραχωρήσει στα Σκόπια.

Στο σημείο αυτό δεν αναφέρομαι μόνο στην Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι πραγματικά εθνικά επικίνδυνη και απαράδεκτη, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, που ήδη έκανε το πρώτο βήμα προς τα πίσω και δεν θίγει το θέμα της ονομασίας. Ήμουν παρών στην Βουλή όταν κατατέθηκε η πρόταση μομφής, την οποία υπερψήφισε η Χρυσή Αυγή και στο κείμενο, το οποίο μας μοιράστηκε για την πρόταση μομφής, δεν γινόταν καμία αναφορά στο θέμα της ονομασίας.”

Θυμίζουμε επίσης ότι ενώ ο Τσίπρας έχει υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα την σεβαστεί και θα την εφαρμόσει, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, ο οποίος έχει εγγράφως δεσμευτεί προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι δεν αποδέχεται και θα ακυρώσει αυτή την προδοτική συμφωνία.

Επιστολή - δέσμευση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου προς τους Διεθνείς Οργανισμούς για την ακύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια από την Χρυσή Αυγή

Κώστας Αλεξανδράκης