Δεν ξεχνώ! Μόνο η Χρυσή Αυγή στάθηκε στο πλευρό των συγγενών των αγνοουμένων της Κύπρου

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 - 18:19

Την Παρασκευή 3/11/17  η Πανελλήνια Επιτροπή Αγνοουμένων, πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών «Γιάννος Κρανιδιώτης» διάλεξη με θέμα «Αγνοούμενοι 1974, τα δικαιώματα των συγγενών». Η Χρυσή Αυγή, συμμετείχε δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Βουλευτού Επικρατείας Χρήστου Παππά.

Εκκωφαντική η απουσία της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών, που προφανώς νομίζει ότι, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους αγνοουμένους και τους συγγενείς των,  παραχωρώντας ένα αμφιθέατρο και στέλνοντας κάποια χαμηλόβαθμα στελέχη μόνο για τυπική παρουσία, χωρίς καν να απευθύνουν χαιρετισμό. Ομοίως και το ΥΠΕΘΑ που ισχνά εκπροσωπήθηκε από δύο αξιωματικούς και όχι από την πολιτική ηγεσία του.

Επίσης, μεγάλο το κενό που άφησαν οι βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Σημειολογικά καταγράφεται ότι, για να τιμήσεις τους Έλληνες Αγνοούμενους και τους άταφους νεκρούς και να διεκδικήσεις τα αυτονόητα, όπως η ταφή και η αναγνώριση, καθώς και το πώς σκοτώθηκαν (ή εκτελέστηκαν) από τον βάρβαρο τούρκο εισβολέα, πρέπει να είσαι Χρυσή Αυγή. Οι δεσμεύσεις του κόμματος των πολιτικών κομμάτων, του λεγομένου και «συνταγματικού» ή «δημοκρατικού» τόξου αποδεικνύονται ισχυρότερες της ιστορικής ευθύνης. Τα συστημικά κόμματα κάθε αποχρώσεως, αγνοούν ηθελημένα και  προκλητικά εδώ και 43 χρόνια το Εθνικό αλλά και Ηθικό και Ανθρώπινο ζήτημα των αγνοουμένων.

Η πρόοδος της ανεύρεσης των αγνοουμένων οφείλεται αποκλειστικά στις ενέργειες και την επιμονή των συγγενών, τους οποίους ο Χρήστος Παππάς, χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του, ως μετέχοντες μιας σύγχρονης τραγωδίας, αυτής της Κυπριακής του 1974 που ο ρόλος τους προσομοιάζει με την τραγωδία του Σοφοκλέους, Αντιγόνη. Στηλίτευσε τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες και βεβαίως και την σημερινή, όχι μόνο για την απουσία τους στην διάλεξη αλλά κυρίως για την μόνιμη απουσία τους και την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, προς τους συγγενείς αλλά και προς τους Ήρωες του 1974, των οποίων η θυσία θεωρείται ως μη γενομένη σε πολεμική περίοδο, καθώς για το επίσημο Ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζεται πολεμική προϋπηρεσία στις μάχες της Κύπρου του Ιουλίου και Αυγούστου 1974. Η απουσία της πολιτικής ηγεσίας και η συμπεριφορά του ραγιάδικου Ελλαδικού κράτους δεν πέρασε απαρατήρητη και καταδικάστηκε και από τον συντονιστή της διάλεξης, τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Λαζαρόπουλο.

Στην διάλεξη ακούσαμε την ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής κας Καλμπουρτζή, κόρη του ηρωικά πεσόντος Αντισυνταγματάρχη Στυλιανού Καλμπουρτζή Διοικητή της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, άλλων συγγενών, και των νομικά  εμπεριστατωμένων ομιλιών των δικηγόρων Αχιλλέα Δημητριάδη και Νατάσσας Ιακώβου. Ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, επεσήμανε στους παρευρισκομένους, την μαχητική στάση της Χρυσής Αυγής στα Εθνικά θέματα και φυσικά την παρουσία του Κινήματος στο πλευρό των συγγενών των αγνοουμένων και στην στήριξη των διεκδικήσεων τους και της Διεθνούς καταδίκης της τουρκίας, για τις εγκληματικές πράξεις της, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Τόνισε ότι, αφού τα κράτη Ελλάδας και Κύπρου, αδιαφορούν και δεν ενδιαφέρονται να πάρουν στις πλάτες τους το Εθνικό ζήτημα των Αγνοουμένων και των διεκδικήσεων των συγγενών, μοιραία ο ρόλος αυτός βαραίνει πλέον ιδιωτικά τις οικογένειες και τους συγγενείς, τους οποίους κάλεσε να είναι ενωμένοι, υπόμονοι και δυνατοί, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Ισχύς εν τη ενώσει». Τέλος, στο γεμάτο προσμονή ακροατήριο, υπογράμμισε πως η δικαίωση για την κάθε οικογένεια δεν θα έρθει παραλαμβάνοντας ένα κασελάκι με τα οστά του δικού της ανθρώπου, αλλά στην πραγματικότητα θα έρθει, μόνον όταν αυτά τα δύο κράτη, Ελλάδα και Κύπρος, τα οποία είναι ένα Έθνος καταλήξουν να είναι πλέον και ένα Κράτος. Τότε ο Ελληνισμός θα μεγαλουργήσει και θα δικαιωθούν οι ψυχές των Αγνοουμένων.